Μπλεξίματα εκατομμυρίων με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα!

Μαζί με τις Οσασούνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα καλούνται να πληρώσουν πολλά εκατομμύρια για «άκυρες» φοροαπαλλαγές του παρελθόντος.

Ξεκάθαρη αναφορικά σχετικά με «ενοχή» των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Οσασούνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο, ήταν η απόφαση του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Βρυξέλλες έκριναν ότι οι παραπάνω σύλλογοι θα πρέπει να καταβάλλουν στην ισπανική κυβέρνηση πολλά εκατομμύρια ευρώ, μιας και ο νόμος από τον οποίο είχαν επωφεληθεί… βγήκε άκυρος, με το κράτος να έχει την ευθύνη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «AS», οι τέσσερις σπουδαίες ομάδες της La Liga, από το 1990 και για τα επόμενα 20 χρόνια είχαν δηλωθεί ως μη κερδοσκοπικοί αθλητικοί σύλλογοι, με αποτέλεσμα να πληρώνουν τους φόρους τους με συντελεστή 25%, αντί για 30%.

Μάλιστα το 2016 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε ζητήσει να επιβληθεί πρόστιμο πέντε εκατομμυρίων ευρώ στις συγκεκριμένες ισπανικές ομάδες, όμως το δικαστήριο του Λουξεμβούργου είχε βάλει φρένο τόσο στο πρόστιμο όσο και στην όλη υπόθεση, μέχρι να έρθουν σήμερα οι Βρυξέλλες και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Στο άκουσμα της απόφασης, Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο άσκησαν έφεση, με αυτή των Καταλανών να γίνεται δεκτή, αλλά τον εκτελεστικό σύμβουλο της Ε.Ε να δηλώνει πως θα ασκήσει και αυτός με την σειρά του κατά της ακύρωσης της «ενοχής» των «μπλαουγκράνα».

To Top