Μπλεξίματα και κίνδυνος αποβολής για την Τορίνο!

Μια είδηση που ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα του ιταλικού μπάσκετ προέκυψε από τη γενική συνέλευση των συλλόγων της Serie A.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Συγκεκριμένα, πάρθηκε η απόφαση να αποβληθεί η Τορίνο από το «εσωτερικό» της LBA (σ.σ. Ένωση των συλλόγων) λόγω της ανάμιξης του Ντιμίτρι Γερασιμένκο με τα κοινά της.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των Κυπελλούχων Ιταλίας του 2018 κι ενώ μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν ο ιδιοκτήτης της Καντού, όπου δημιούργησε αρκετά χρέη.

Πάντως, η Τορίνο θα συνεχίσει να αγωνίζεται -τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας- στη Serie A, αφού μόνο η ιταλική ομοσπονδία μπάσκετ έχει δικαίωμα να την αποβάλλει, κάτι που αναμένεται να συμβεί.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της ιταλικής λίγκας πήραμε αυτή την απόφαση και είναι οδυνηρή. Πρέπει να λειτουργούμε όμως σε επαγγελματικό επίπεδο και πήραμε το δύσκολο μονοπάτι της αυτορρύθμισης. Ο νέος εκτελεστικός κανονισμός μας στοχεύει να έχουν οι σύλλογοί μας την απαραίτητη οικονομική βιωσιμότητα και να προστατέψουμε την εικόνα του αθλήματος για τους φιλάθλους και τους επενδυτές. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε στο μονοπάτι της αυστηρότητας και της διαφάνειας», είπε σχετικά ο πρόεδρος της LBA, Εγκίντιο Μπιάνκι.

To Top