ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μπλόκο στην εκκαθάριση μέσω του πλειστηριασμού του Νέου Ρυσίου

Σημαντικό ζήτημα προκύπτει στο θέμα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ Άρης. Συγκεκριμένα, ο Λάμπρος Σκόρδας προχώρησε σε αίτηση στο Ειρηνοδικείο, προκειμένου όταν θα βγει σε πλειστηριασμό το Νέο Ρύσιο, να μην εκποιηθεί σε ποσό κατώτερο των 2.500.000 ευρώ.

Βάσει νόμου κάθε μέτοχος που έχει έννομο συμφέρον μπορεί να προσφύγει στο Ειρηνοδικείο και να ζητήσει να υπάρχει συγκεκριμένο ποσό ως βάση για την έναρξη ενός πλειστηριασμού σε μια υπό πτώχευση εταιρία. Ήδη το Δημόσιο για χρέη της ΠΑΕ Άρης έχει βάλει σε υποθήκη το Νέο Ρύσιο για ποσό της τάξης των 2.200.000 ευρώ, ποσό που θεωρήθηκε ως αφετηρία για το αίτημα της πλευράς Σκόρδα.

Η αίτηση αυτή κοινοποιήθηκε στους εκκαθαριστές του Άρη (Κλεώπας, Σενέμης) και οι εκτιμήσεις στην Αλκμήνης αναφέρουν ότι ένα τέτοιο ποσό θεωρείται απαγορευτικό στη σημερινή εποχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να μπλοκάρει η εκκαθάριση.

Η εκδίκαση της αίτησης είχε οριστεί μέσα στην τρέχουσα βδομάδα, αλλά ματαιώθηκε λόγω των εκλογών.

Η πλευρά του πρώην προέδρου της ΠΑΕ είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε νέα αίτηση, η οποία θα οριστεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

To Top