Μπλόκο της Τρόικας, θρίλερ με τις δόσεις αγωνία στον Άρη!

Ο Άρης μαζί με σχεδόν όλη την Ελλάδα, αθλητική και μη, περίμεναν με μεγάλη αγωνία την ψήφιση της τροπολογίας για τη νέα ρύθμιση καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία και το Δημόσιο. Το μπλόκο από την Τρόικα δημιουργεί νέα δεδομένα, ανατρέπει την κατάσταση και δίνει χαρακτηριστικά… θρίλερ στην ιστορία, απομακρύνοντας προς το παρόν τη σανίδα σωτηρίας και ανακούφισης για τους κίτρινους και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει, η Τρόικα παρενέβη κατά της διάταξης που προβλέφθηκε στο νέο οικονομικό νομοσχέδιο και απαίτησε να περιορισθεί από τις 60 στις 24 ο αριθμός των 60 δόσεων που προβλέφθηκε στο νέο διακανονισμό, στον οποίο ενδιαφέρονταν ή για την ακρίβεια «καιγόταν» να μπει ο Άρης!

Τι σημαίνει αυτή η παρέμβαση;  Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης πρέπει να εναρμονιστεί και πλέον το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να περάσει νέα τροπολογία, που θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα.

«Για το περιεχόμενό της αγωνιά εκ νέου η διοίκηση του Άρη, με το ευνοϊκό σενάριο να προβλέπει «ψαλίδισμα» του αριθμού των δόσεων σε 24, που θα μπορούν να φτάσουν ως τις 48, αν υπάρχει βεβαιωμένη αδυναμία ανταπόκρισης, κάτι το οποίο φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να καταδείξει η «κίτρινη» ΠΑΕ», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σήμερα και η εφημερίδα Metrosport.

Είναι γεγονός ότι τα αρνητικά μηνύματα επί της εφαρμογής της ευνοϊκής τροπολογίας είχαν αρχίσει να τα εισπράττουν οι επιτελείς του Άρη από τα τέλη της περασμένης βδομάδας, όταν επιχείρησαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες υπαγωγής τους στη ρύθμιση που ψηφίστηκε, όμως δεν εστάλη εγκύκλιος στις ΦΑΕ και ενημερώθηκαν για τις επιταγές της Τρόικας, που ζητούσε επιτακτικά «ψαλίδισμα»!

Σε ό,τι αφορά την ΠΑΕ Άρης το σημαντικό στοιχείο είναι ότι αυτή τη στιγμή έχει σε εκκρεμότητα την καταβολή της δόσης Δεκεμβρίου και αυτής του Ιανουαρίου που έληξε πριν μερικά 24ωρα. Δόσεις που αφορούν τον διακανονισμό των 17 δόσεων της περαίωσης στην οποία μπήκε η εταιρία, διακανονίζοντας οφειλές που άγγιζαν τα 6 εκ. ευρώ. Οι «κίτρινοι» ανταποκρίθηκαν όσους μήνες άντεξαν στη δόση των 330.000 ευρώ, όμως κάποια στιγμή διαπιστώθηκε αδυναμία πληρωμής της, αφού θα έπρεπε να καταβληθούν χρήματα και σε άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις και κυρίως πληρωμές προς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν για μήνες να δουν το «χρώμα του χρήματος».

Εφόσον ίσχυε ο διακανονισμός των 60 δόσεων, ο Άρης για το υπόλοιπο της οφειλής του θα έπρεπε να δίνει μηνιαίως ένα ποσό περίπου 70-75.000 ευρώ, το οποίο θα του επέτρεπε και συνεπής να είναι και να εξυπηρετεί παράλληλα άλλες υποχρεώσεις του.

«Σε περίπτωση που περάσει το αρνητικό σενάριο των 24 δόσεων, αυτομάτως η μηνιαία υποχρέωση του Άρη θα είναι 200.000 ευρώ (!), ενώ αν καταφέρει να μπει σε διακανονισμό 48 δόσεων η κατάσταση θα είναι σαφώς πιο υποφερτή, με τη μηνιαία δόση περίπου στις 100.000 ευρώ. Όλα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη βδομάδα, όταν η τροπολογία θα φτάσει στη Βουλή», όπως υπογραμμίζει στο σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η Metrosport.

To Top