Μποαβίστα – Μπενφίκα: Τρελό ματς με δοκάρια, αποβολές, πέντε γκολ και «σοκ» για Βλαχοδήμο στο 113′! (video)

Η πρωταθλήτρια Μπενφίκα μπήκε με το… αριστερό στη νέα σεζόν, γνωρίζοντας την ήττα από την Μποαβίστα με ανατροπή στο φινάλε και γκολ-ψυχρολουσία στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων, σε ένα ματς που τα είχε όλα.

Οι πανηγυρισμοί στην Μπενφίκα μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ επί της Πόρτο κόπασαν απότομα. Στην πρεμιέρα του πορτογαλικού πρωταθλήματος για τη νέα σεζόν, οι τροπαιούχοι του Οδυσσέα Βλαχοδήμου υπέστησαν ήττα-σοκ από την Μποαβίστα εκτός έδρας με ανατροπή μετά το 90′, σε ένα παιχνίδι που βάζει υποψηφιότητα από νωρίς για το πιο γεμάτο και συναρπαστικό της πορτογαλικής Λίγκας φέτος.

Η ομάδα του διεθνούς Έλληνα κίπερ ξεκίνησε το ματς ιδανικά, βλέποντας τον Άνχελ Ντι Μαρία να σημειώνει με γκολ την επιστροφή του στο πρωτάθλημα της πατρίδας του, ανοίγοντας το σκορ στο 22′ με κενή εστία.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τους Λουζιτανούς να έχουν το προβάδισμα. Στο δεύτερο, όμως, έγιναν τα… πάνω-κάτω. Αρχής γενομένης από την αποβολή του Μούσα στο 50′ και το τρομακτικό πάτημα στον Αμπασκάλ που υπέστη φρικιαστικό τραυματισμό κι έγινε αλλαγή 13 λεπτά αργότερα.

Η αριθμητική ζυγαριά έγειρε υπέρ των γηπεδούχων και στο 55′ ο Μπόζενικ έφερε γρήγορα-γρήγορα το ματς στα ίσα. Η Μπενφίκα, ωστόσο, δεν επηρεάστηκε, είχε δοκάρι με τον Ράφα Σίλβα και στο 75′ ο ίδιος παίκτης με την… τρίτη προσπάθεια έβαλε ξανά μπροστά τους φιλοξενούμενους.

Η τελική γεύση, όμως, ήταν πέρα για πέρα πικρή για τους Αετούς. Στο 90′, ο Λορένσο νίκησε τον Βλαχοδήμο από τα έντεκα βήματα για το 2-2. Ο ίδιος παίκτης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 90+9′ για μαρκάρισμα με τις τάπες κι αυτή δεν ήταν η τελευταία πράξη. Στην τελευταία φάση του αγώνα και με την Μπενφίκα πάνω από τη σέντρα, το λάθος οδήγησε στο να φύγει ανενόχλητος σε τετ-α-τετ ο Μπόζενικ, ο οποίος πλάσαρε τον Βλαχοδήμο κι έγραψε το «τρελό», 3-2.

To Top