Μπογκντάνοβιτς: «Είμαστε φαβορί για τα μετάλλια, ελπίζω το χρυσό»

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς βρέθηκε στις εξέδρες της Stark Arena για το παιχνίδι της Σερβίας με την Ελλάδα και παρότι δεν θα είναι στο ρόστερ των «Αετών» για το ερχόμενο Eurobasket έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης στην ομάδα του!
Η Σερβία αγωνίζεται στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου παίρνοντας τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα (100-94) έπειτα από παράταση και ρέκορντμαν Γιάννη Αντετοκούνμπο. Έπειτα θα στρέψει το βλέμμα της στο μεγάλο ραντεβού του Eurobasket… Χωρίς τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος μίλησε μετά το ματς και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία της ομάδας του τον ερχόμενο Σεπτέμβρη!

Αρχικά, ο άσος των Χοκς τόνισε «Έχω πίστη στην ομάδα μας και στους παίκτες. Ακόμα και όταν παίξαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπάρχει ενέργεια και χημεία και κάτι νέο ετοιμάζεται. Είμαι χαρούμενος που παίζουμε καλό και όμορφο μπάσκετ και το κοινό το απολαμβάνει, έξτρα πάσες, διάβασμα του παιχνιδιού… Όλα ξεκινούν από τον Γιόκιτς. Είμαστε από τα φαβορί για μετάλλιο και ελπίζω πως επιτέλους αξίζουμε το χρυσό. Δεν τα καταφέραμε στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο και τώρα πρέπει να χαρούμε αυτό που τα παιδιά ετοιμάζουν».

Κλήθηκε να σχολιάσει και τον τραυματισμό του Βασίλιε Μίτσιτς: «Έτσι είναι το άθλημα και πρέπει να είσαι έτοιμος. Ο Γιάραμαζ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία. Έχουμε καλή ομάδα. Πάντα ήμασταν ομάδα αλλά τώρα ακόμα περισσότερο. Μπορεί η δουλειά μερικών παικτών πάνω στον Γιάννη να μην φάνηκε αλλά έκαναν πολλά».

Στην συνέχεια στάθηκε και στην απουσία του λέγοντας πως «Όταν μπήκα είχα να έρθω εδώ και δύο χρόνια. Το ΝΒΑ είναι κάτι ευχάριστο αλλά δεν έχει τόση πίεση. Αλλά μέσα εδώ σε αυτό το γήπεδο νιώθεις την ανάγκη να κερδίσεις. Και αυτό είναι τρομερό συναίσθημα».

Ενώ για τον Νο1 υποψήφιο στη λίστα του για το χρυσό μετάλλιο, ο Μπογκτάνοβιτς δήλωσε: «Δεν είδα πολλά ματς προετοιμασίες. Είναι όπως κάθε χρόνο. Οι Σλοβένοι είναι το νούμερο ένα κατά τη γνώμη μου. Η Γαλλία και η Λιθουανία θα είναι πάντα δύσκολες ομάδες και έχουν δυνατή ομάδα. Η διοργάνωση είναι πολύ δύσκολη δεν υπάρχουν κακές ομάδες. Είναι δύσκολο να πάρεις μετάλλιο. Θα δούμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας».

To Top