Μπονούτσι: «Θα κινηθώ νομικά κατά της Γιουβέντους»

Ο Ιταλός αμυντικός Λεονάρντο Μπονούτσι θα κινηθεί νομικά εναντίον της πρώην ομάδας του, Γιουβέντους, μετά από μία «σύγκρουση» που ειπώθηκε πως είχε με τον προπονητή Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και η οποία οδήγησε στην πρόσφατη αποχώρησή του από τους «μπιανκονέρι».

Ο 36χρονος Μπονούτσι, ο οποίος πέρασε 12 χρόνια στο Τορίνο σε δύο περιόδους, τέθηκε εκτός αποστολής από τον Αλέγκρι πριν την αναχώρησή της για περιοδεία στις ΗΠΑ, αλλά και από τα εντός έδρας φιλικά πριν την έναρξη της Serie A στις 20/08.

Συμφώνησε να λύσει το συμβόλαιό του με τη Γιούβε για να διευκολυνθεί η μετακίνηση του στην Ουνιόν Βερολίνου, με την οποία υπέγραψε για ένα χρόνο την ημέρα λήξης της μεταγραφικής περιόδου.

«Αποφάσισα, μετά από μεγάλη ταλαιπωρία, να ακολουθήσω τον δρόμο της αγωγής εναντίον της Γιουβέντους», δήλωσε ο Μπονούτσι στο Sport Mediaset σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (14/09).

«Βάσει του συμβολαίου μου θα έπρεπε να είχα προπονηθεί με την ομάδα ανεξάρτητα από την επιλογή της τεχνικής ηγεσίας και φυσικά να βρισκόμουν σε θέση να παίξω την επόμενη σεζόν.

Αυτό δεν έγινε και δεν προπονήθηκα πλέον με την ομάδα. Ένιωσα εξαντλημένος από τα πάντα, ταπεινωμένος, δεν μπορούσα να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο», είπε ο Μπονούτσι.

Διευκρίνισε πως δεν αισθάνεται τύψεις για την πρώην ομάδα του, ούτε επιδιώκει να λάβει κάποια αποζημίωση κι ότι αν κέρδιζε τη δικαστική μάχη θα δώριζε όλα τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Δεν έχω τίποτα εναντίον της Γιουβέντους. Η Γιουβέντους είναι οι οπαδοί, η ομάδα, οι πρώην συμπαίκτες μου», ανέφερε ο έμπειρος αμυντικός και συνέχισε: «Επιδιώκω αυτόν τον σκοπό, διότι οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι θα με άφηναν να τελειώσω την καριέρα μου στη Γιουβέντους με σεβασμό και αντάξιο τρόπο, δεν το έχουν κάνει».

Η απουσία του από τις προπονήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε ως αποτέλεσμα να μην κληθεί στην Εθνική Ιταλίας από το νέο προπονητή Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος είχε ενημερώσει προσωπικά τον κεντρικό αμυντικό για την απόφασή του πριν επισημοποιήσει τη λίστα του.

«Θέλω να συνεχίσω να παίζω και να “προβληματίζω” τον Σπαλέτι για την Εθνική ομάδα», είπε και πρόσθεσε: «Το τηλεφώνημά του για να μου πει ότι δεν θα με καλούσε στα τελευταία παιχνίδια… ήταν μια χειρονομία που εκτίμησα πολύ, δείχνει το ήθος του, την ειλικρίνειά του.

Μη έχοντας κάνει μια σωστή προετοιμασία, δεν θα μπορούσε να με καλέσει. Το περίμενα, δεν είμαι ανόητος. Αλλά νιώθω τη φανέλα της Εθνικής στο πετσί μου όπως αυτή της Γιουβέντους. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να την ξαναφορέσω».

Ο Μπονούτσι πρόσθεσε ότι ελπίζει να επιστρέψει μία μέρα στη Γιουβέντους ως προπονητής. «Όταν αποφασίσω να ξεκινήσω την προπονητική, έχω σχεδιάσει καλά στο μυαλό μου την πορεία μου.

Σίγουρα η Γιουβέντους, όταν γίνω προπονητής, δεν θα είναι αυτή του σήμερα και ίσως υπάρξει τρόπος, μια μέρα, ν΄ αγκαλιάσω ξανά τους οπαδούς, να τους χαιρετήσω και να τους κάνω να καταλάβουν πόσο σημαντική ήταν και είναι η Γιουβέντους για μένα.»

To Top