“Μπορεί να γίνει η εκκαθάριση και να καθαρίσει από τα χρέη! Θέμα του ΑΣ να δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική”

Ζητήματα που αφορούν στον Άρη κι έχουν να κάνουν με την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα για την Β’ ή την Γ’ Εθνική ανέλυσε ο νομικός Βαγγέλης Χατζηιωάννου που ειδικεύεται σε θέματα αθλητικού δικαίου

Πιο συγκεκριμένα είπε στον “Αρένα”:

«Πρόκειται για ένα πρόβλημα που υπάρχει ανάμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και την ΕΕΑ. Επειδή εγώ ασχολούμαι με τον Αγροτικό Αστέρα, η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει. Φέτος έγινε το ίδιο λόγω Λάρισας και ΚΑΕ ΑΕΚ. Για τον Αγροτικό Αστέρα μπορώ να σας πω με κάθε βεβαιότητα πως έχει δημιουργηθεί μία καινούρια ΠΑΕ, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την παλιά. Ο Αστέρας λόγω χρεών είχε παίξει δύο χρόνια στην Δ’ Εθνική και την Γ’ εθνική και φέτος που ανέβηκε, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει «πάνω» του τα χρέη των προηγούμενων ετών».

Για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί αν δεν μπορεί να αγωνιστεί ο Άρης στην Β’ Εθνική: «Θα πρέπει η ΠΑΕ να δηλώσει στην Λίγκα ότι δεν θα παίξει στη Β’ και στη συνέχεια ο ερασιτέχνης θα δηλώσει συμμετοχή στην Γ’».

Για το αν μπορεί να ζητηθεί παράταση υποβολής συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (σ.σ. λήγει την Δευτέρα): «Απ’ ότι θυμάμαι δεν υπάρχει παρόμοια περίπτωση να δωθεί παράταση. Υποθετικά μπορεί να υποβάλλει. Αλλά το θέμα είναι λεπτό. Είναι μία απόφαση που εμπεριέχει ρίσκο. Πως θα το κάνει δηλαδή, να το παίξει δίπορτο; Πρέπει να αποφασίσουν τι να κάνουν. Υποθετικά η ΕΠΟ μπορεί να το κάνει ίσως λόγω Άρη».

Για το πως πρέπει να κινηθεί ο Άρης και τι προθεσμίες υπάρχουν: «Υποθετικά ακόμη και παράταση να δοθεί ο Άρης έχει ένα δεκαήμερο να αποφασίσει τι θα κάνει, γιατί στις 28-29-30 έχει κύπελλο, στο οποίο έχει δηλώσει συμμετοχή. Για να το ξεκαθαρίσουμε όμως, αν δεν προλάβει την προθεσμία της Γ’ Εθνικής και δεν μπορεί να παίξει στην Β’ Εθνική τότε υποβιβάζεται στην αμέσως προηγούμενη κατηγορία. Κι αν δεν έχει δηλώσει στην Γ’ τότε πάει στο ερασιτεχνικό. Όπως συνέβη με τον Ηρακλή, αλλά και την Επανομή, πριν από μερικά χρόνια».

Για το θέμα της εκκαθάρισης τόνισε: «Το θέμα της εκκαθάρισης δεν έχει σχέση με το ερασιτεχνικό. Πάει σε εκκαθάριση και συμμετέχει άνετα στην Γ’ εθνική».

To Top