“Μπορεί την εξάδα ο Άρης!”

Ο βοηθός προπονητή του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο του Πανιωνίου, Θανάσης Παπαχατζής μίλησε για το παιχνίδι με τον Άρη ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του οτι οι κιτρινόμαυροι θα μπουν στην εξάδα!

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “Α.Ν. 98.7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο πού πιστεύει ότι κρίθηκε το χτεσινό παιχνίδι: «Πιστεύω ότι κρίθηκε στην συνέπεια που είχαμε στην άμυνα. Είχαμε πολλά λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο δίναμε τη μπάλα στους συμπαίκτες και όχι στους αντίπαλους. Καταφέραμε να ανατρέψουμε διαφορά 12 πόντων και πρέπει να συγχαρούμε τους παίκτες για τα αποθέματά τους».

Για το αν ήταν εντολή να πάρει στο τέλος τις επιθέσεις ο Ντούβνιακ, είπε: «Ναι, γιατί έχει δείξει ότι του αρέσει να παίρνει τη μπάλα στο τέλος του αγώνα και να καθορίζει αποτέλεσμα. Έχει μεγάλη ποιότητα και αυτό έχει φανεί και από τη θητεία του σε ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο».

Για τα αίτια της κακής εικόνας της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, ανέφερε: «Ήταν καθαρά θέμα λαθών, γιατί η ομάδα χωρίς τον Μπατή δεν έχει καθαρό άσο. Μερικές φορές κάνουμε αστεία λάθη και δε μπορούμε να βρούμε ρυθμό. Ήμασταν πιο απλοί στο παιχνίδι μας στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό λειτούργησε».

Για το αν στο τέλος έπαιξε ρόλο και η εμπειρία των παικτών του Πανιωνίου σε σχέση με τους παίκτες του Άρη, τόνισε: «Και ο Άρης έχει έμπειρους παίκτες. Μόνο ο Γκίκας στερείται σε εμπειρία, αλλά έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Έτυχε οι δικοί μας παίκτες να είναι καλύτεροι στις τελευταίες κατοχές».

Για την τελευταία φάση του αγώνα και την άστοχη επίθεση του Άρη, σημείωσε: «Μας βοήθησε το γεγονός ότι ήμασταν μπροστά στο σκορ και νοιώθαμε ότι ήμασταν σε φάση πλεονεκτήματος. Μας ευνόησε η τελευταία φάση».

Για το ότι η ομάδα του κέρδισε, παρότι υστερούσε στα στατιστικά, σχολίασε: «Περισσότερο από τα στατιστικά μετράει το ποια ομάδα θα βάλει τους περισσότερους πόντους».

Για το τι δυσκόλεψε χτες τον Πανιώνιο σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού του Άρη, επεσήμανε: «Ο Άρης είναι πολύ καλός στον αιφνιδιασμό και τις διεισδύσεις. Είχαμε τεράστιο πρόβλημα να σταματήσουμε τον Αθηναίου και γι αυτό δημιούργησε διαφορά ο Άρης».

Για το πόσο διαφορετικό θα είναι από αυτό το παιχνίδι κυπέλλου, υπογράμμισε: «Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Θα ξέρουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο. Θα υπάρχουν και διαφορετικά ρόστερ. Από εμάς έλειπαν οι Μπατής και Αθανασούλας, ενώ από τον Άρη δεν είναι έτοιμοι οι Χαντ και Σαρικόπουλος και ο Πελεκάνος είχε πρόβλημα τραυματισμού».

Για το κατά πόσο επηρεάζει τον Πανιώνιο η συμμετοχή του στην Ευρώπη, είπε: «Όπως είπε ο κ. Αγγέλου, χάνουμε σε ενέργεια αλλά μας βοηθάει στη χημεία. Μαθαίνουμε σαν ομάδα καλύτερα ο ένας τον άλλο. Το κίνητρο της διάκρισης στην Ευρώπη είναι τεράστιο».

Για την πορεία του Πανιωνίου στο Eurocup και το ματς με τη φινλανδική Μπίσονς Λοίμαα, τόνισε: «Το ματς με τη Μπίσονς Λοίμαα είναι καθοριστικό, γιατί με αυτούς και με τη Νέπτουνας Κλαϊπέντα θα διεκδικήσουμε την τρίτη θέση. Η Ραντνίσκι και η Μπέσίκτας θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις. Η Αγία Πετρούπολη δε νομίζω να μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση, λόγω ελλιπούς ρόστερ».

Για το πώς βλέπει τη μάχη της τρίτης θέσης, ανέφερε: «Ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ σοβαρός διεκδικητής της τρίτης θέσης, μαζί με εμάς. Δε ξέρω πώς θα είναι το Ρέθυμνο, γιατί έχασε παίκτες σε σχέση με πέρυσι. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ο Άρης και θα δούμε αν μπορεί να μπει εξάδα και να πάει καλά στα πλέι οφ. Είναι πάντα υπολογίσιμος».

To Top