Μποροβήλος: «Θέλαμε να προκριθούμε, αλλά… – Δεν θα μπούμε ως κομπάρσοι στα πλέι οφ»

Για τη φετινή πορεία του Αστέρα Τρίπολης μίλησε ο Γιώργος Μποροβήλος. Συγκεκριμένα τόνισε πως οι Αρκάδες δεν θα μπουν ως… κομπάρσοι στα πλέι οφ, αλλά θα διεκδικήσουν ό,τι περισσότερο μπορούν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Μποροβήλου στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης:

Για την πορεία… τρένου που πραγματοποιεί ο Αστέρας Τρίπολης: «Μιας και δεν λειτουργεί η κεντρική γραμμή του τρένου στην Τρίπολη, αναλάβαμε τον ρόλο. Ο Αστέρας δεν έχει κρύψει τους στόχους του, που είναι να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των μεγάλων της Super League, πράγμα που μένει να το επιτύχει και μαθηματικά. Θα αγωνιστούμε στα πλέι οφ με τον Αστέρα να συγκαταλέγεται στις έξι κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Η φετινή πορεία είναι αντάξια των όσων έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια. Η ομάδα μας λειτουργεί υποδειγματικά χάρη των δύο μεγάλων ιδιοκτητών του κυρίου Μπάκου και του κυρίου Καϋμενάκη, οι οποίοι εξασφαλίζουν την ομαλή ροή των πραγμάτων. Ο Αστέρας δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα σε κανένα επίπεδο σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του που είναι αψεγάδιαστος προς όλες τις κατευθύνσεις. Επάξια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Εχει εξασφαλίσει την 15η συνεχόμενη παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία, πράγμα που δεν έχει καταφέρει καμία ομάδα από τους έξι νομούς της Πελοποννήσου».

Για τη μη πραγματοποίηση μεταγραφής τον Γενάρη: «Είναι απλά τα πράγματα. Ο Αστέρας έχει ένα μεγάλο ρόστερ με τους περισσότερους παίκτες να έχουν δείξει απτά δείγματα γραφής. Επίσης, η πανδημία έχει επιπτώσεις και στο ποδόσφαιρο με τους ποδοσφαιριστές να μην αλλάζουν εύκολα τόπο κατοικίας μέσα στον χειμώνα, ενώ και τα «καλά» χρόνια η ιστορία έχει δείξει πως οι μεταγραφές του Ιανουαρίου ήταν ανάγκης και ελάχιστες απέδιδαν όσα προσδοκούσαν οι ομάδες. Αυτό έχει δείξει και η δική μας ιστορία. Σπάνια ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν τον Γενάρη είχαν κάνει και την διαφορά. Ετσι κρίναμε πως το υπάρχον ρόστερ είναι πολύ καλό και υπάρχουν ποδοσφαιριστές που πρέπει να τους δοθούν ευκαιρίες για να σιγουρευτούμε στο πως θα πορευτούμε το καλοκαίρι. Για να δώσω ένα παράδειγμα, δεν πέσαμε από τα σύννεφα με την πολύ καλή παρουσία του Δουβίκα στον Βόλο. Κατανοεί όμως ο φίλαθλος, πως παρουσία του Μπαράλες, ήταν δύσκολο να βρει τις συμμετοχές που θα έπρεπε στην κατηγορία. Όταν λοιπόν μία διοίκηση καλείται να πάρει μία απόφαση λαμβάνει όλες τις παραμέτρους. Κρίθηκε λοιπόν πως έπρεπε να πάει αλλού να παίξει και κρατήσαμε ένα υψηλότατο ποσοστό μεταπώλησης γιατί ξέρουμε την αξία του. Θέλω να καταλήξω στο ότι υπάρχουν παιδιά που μπορούν να πάρουν ευκαιρίες και μία προσθήκη περισσότερο θα προκαλούσε ζητήματα, παρά θα έλυνε προβλήματα».

Για το αν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ανταγωνιστικός o Αστέρας στο Κύπελλο: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για το «αν το φυτέψανε και δεν φύτρωσε». Σίγουρα θα θέλαμε να προκριθούμε, σίγουρα θα θέλαμε να είμαστε στον επόμενο γύρο, διαχρονικά είναι στόχος μας η συμμετοχή ξανά σε έναν τελικό και η κατάκτησή του, όμως πλέον δεν μπορεί να γίνει τη φετινή περίοδο και εστιάζουμε στα πλέι οφ. Είμαστε σε απόσταση βολής από 2η, 3η και 4η θέση. Αν συνεχίσουμε να δείχνουμε αυτό το καλό πρόσωπο, ελπίζουμε για το βήμα παραπάνω. Δεν μπαίνουμε ως κομπάρσοι, αλλά με αξιώσεις, στην τελευταία κούρσα του πρωταθλήματος».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ: «Ελπίζω να γίνουν σύντομα. Η διοίκηση γνωρίζει πως έχει ημερομηνία λήξεως και πρέπει να μπει μία νέα με ορίζοντα τετραετίας, η οποία θα παράξει έργο, με δική της φιλοσοφία και σιγά σιγά να δούμε θέματα που έχουν βαλτώσει, να μπαίνουν σε μία σειρά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ομοψυχία. Οι αντιπαλότητες αποδεδειγμένα οδηγούν σε ναυάγια και προβλήματα. Φτάσαμε στο σημείο να χάσουμε μία θέση στην Ευρώπη, η χώρα μας έχει υποβαθμιστεί, δεν θα έχει δεύτερη ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα συμμετέχουν οι ομάδες στο Europa League, αλλά σε μία υποδεέστερη κατηγορία της UEFA. Οι απώλειες είναι πολλές. Καλούμαστε να είμαστε ενωμένοι εκτός των αγωνιστικών γραμμών και εντός αυτών να υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός, έτσι όπως τον θέλει ο Έλληνας φίλαθλος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να παραμείνει κομπάρσος της Ευρώπης.  Το θέμα δεν είναι μόνο το πρόσωπο. Είναι το συμβούλιο, η φιλοσοφία, τα μέλη. Αν δέχεται πόλεμο δεν θα παράξει έργο και θα έχουμε μία επανάληψη των όσων έχουμε δει».

Για τον Εορτασμό της επετείου των 200 ετών από το 1821: «Ο Αστέρας συμμετέχει καθημερινά σε ενέργειες και φυσικά στις εορτές των 200 ετών από την επανάσταση θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».

To Top