Μποροβήλος: “Μας έκανε ζημιά ο Μεταξάς ‘έκαψε’ την επιλογή Μάντζιου – Δεν μας βγήκε ο Μπερτόγλιο”

Ο αντιπρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρης Μποροβήλος, μίλησε στο arcadia sports για την λανθασμένη απόφαση να δοθεί… λευκή επιταγή στον Ηρακλή Μεταξά και τόνισε πως το σημαντικό είναι να μην λαθέψει πάλι η ομάδα σε επιλογή τεχνικού. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Μπερτόγλιο.

Μερικά σημεία από τις δηλώσεις του:

Ποιο ή ποια ήταν τα λάθη που οδήγησαν την ομάδα σ’ αυτήν την πορεία;

«Δώσαμε λευκή επιταγή σε λάθος άνθρωπο. Ξεγελαστήκαμε από την 6άδα που έβγαλε τον ΠΑΣ Γιάννινα. Γυρνώντας το χρόνο στο καλοκαίρι, πιθανόν θα κάναμε και πάλι την ίδια κίνηση αλλά δεν θα αφήναμε τον Ηρακλή Μεταξά να κάνει ό,τι ήθελε. Όταν αποφασίσαμε να διακόψουμε τη συνεργασία μας μαζί του, η ζημιά που είχε γίνει ήταν ήδη πολύ μεγάλη και γι’ αυτό κάηκε μετά κι η επιλογή του Άκη Μάντζιο».

Μήπως ήταν λάθος και της διοίκησης το γεγονός ότι στη διακοπή για το Μουντιάλ δεν έγινε εκεί η αλλαγή του προπονητή;

«Εκεί, ναι, ήταν το μεγάλο λάθος. Ο κύριος Μεταξάς έδωσε μεγάλη άδεια σε παίκτες που είχαν ήδη έλλειψη φυσικής κατάστασης. Κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι φέτος είχαμε πάνω από 40 μυϊκά προβλήματα που έβγαλαν οι παίκτες. Εμείς είχαμε μάθει ότι κάθε χρόνο θα υπάρχουν 5-6 μυϊκοί τραυματισμοί. Είχε στο επιτελείο του έναν γυμναστή με εμπειρία επιπέδου Κ17 – κι αυτός ο άνθρωπος θα έπρεπε να διαχειριστεί μια επαγγελματική ομάδα».

Από εκεί και πέρα, πώς θα γυρίσει η κατάσταση; Ποιες είναι οι κινήσεις που σκοπεύετε να κάνετε φέτος;

«Κατ’ αρχάς θα ξεκινήσουμε από το θέμα του προπονητή. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθος και φέτος και γι’ αυτό θα είμαστε πολύ προσεκτικοί. Μετά τις εκλογές θα έχουμε περισσότερα να πούμε γι’ αυτό το θέμα, καθώς θα έρθουν οι κ.κ. Μπάκος και Καϋμενάκης ώστε να συζητήσουμε και να βάλουμε στην τελική ευθεία το θέμα αυτό που είναι το νούμερο ένα σε μια ομάδα.

Ο Μπενίτο έλυσε τη συνεργασία του. Ενας παίκτης από τον οποίο περιμέναμε πολλά, αλλά δεν μπορούσε να δώσει λύσεις στο γκολ. Ο Τίλικα επίσης θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Ενας ποιοτικός παίκτης από τη Βραζιλία, ο οποίος φέτος έβαλε τρία γκολ αλλά γενικά μεσοεπιθετικά δεν μας βοήθησε. Η ομάδα μας φέτος δεν είχε πρόβλημα στην άμυνα. Αμυντικά πήγαμε πολύ καλά, το πρόβλημά μας ήταν στην επίθεση. Είχαμε από τις χειρότερες επιθέσεις στο πρωτάθλημα. Κι εκεί φαίνεται η δουλειά που δεν έγινε από τον προπονητή.

Οι ίδιοι παίκτες συν τους Μπερτόγλιο και Μπαρτόλο περιμέναμε να τα πάνε ακόμα καλύτερα αλλά δεν μας βγήκαν οι εκτιμήσεις μας. Θυμίζω ότι ο Ράσταβατς, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως αμυντικογενής προπονητής, με τους ίδιους σχεδόν παίκτες παρουσίαζε πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ακόμα κι ο Σίτο, ο οποίος δεν είναι κοντά στο γκολ αλλά δίνει ασίστ, φέτος δεν του βγήκε ούτε αυτό».

To Top