ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μποροβήλος: “H ΕΠΟ θα χειριστεί το ζήτημα της αναπλήρωσης των κενών στη Φούτμπολ Λιγκ”

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Μποροβήλος, μίλησε στο “Αθλητικός Μετρόπολις” για τo νέο πρωτάθλημα, αλλά και την αναπλήρωση των κενών στη Φούτμπολ Λιγκ.

Για το νέο πρωτάθλημα: «Δύσκολη είναι η κατάσταση για όλη την κοινωνία και από την στιγμή που το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της κοινωνίας δεν γίνεται να μην έχουμε και εμείς τα προβλήματά μας. Το χρήμα αποτελεί κινητήριο δύναμη. Όταν η χρηματοδότηση περιορίζεται και οι ομάδες δεν έχουν επάρκεια για να είναι όπως θα έπρεπε, βγαίνουν προβλήματα προς κάθε κατεύθυνση».

Για το αν φοβάται πιθανές αποχωρήσεις όπως πέρσι της Νίκης Βόλου: «Όχι για δύο λόγους. Πρώτον, ο νέος κανονισμός λειτουργεί αποτρεπτικά. Δεν μπορεί, πλέον, μια ομάδα να μπει σε μια κολυμβήθρα και να απαλλαγεί από τα χρέη της. Επιπρόσθετα είναι και το θέμα των αδειοδοτήσεων που στην πορεία θα αυστηροποιηθούν. Το ζήτημα το έχει αναλάβει μια εταιρεία που επεξεργάζεται το πλάνο. Θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα και εν συνεχεία θα εγκριθεί από την Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ. Τότε οι ομάδες θα γνωρίζουν σε βάθος τριετίας πώς πρέπει να κινηθούν».

Για την ύπαρξη ομάδας Α και Β: «Ήταν μια αναγκαία κίνηση από την στιγμή που υπάρχουν εκκρεμότητες για να είμαστε δίκαιοι σε κάθε κατεύθυνση. Ξεκαθαρίσαμε, πάντως, πως ομάδα Α θα είναι η Κέρκυρα και ομάδα Β η Βέροια αν δεν αλλάξει κάτι από τα αρμόδια όργανα».

Για τις αλλαγές στους κανονισμούς: «Εάν κάποιος ρίξει μια φωτοβολίδα στο γήπεδο, ή από εξέδρα σε εξέδρα διακόπτεται το ματς εις βάρος της υπαίτιας ομάδας. Αν γίνουν επεισόδια έστω και μια ώρα πριν μέσα στο γήπεδο, δεν θα γίνεται αγώνας. Υπάρχουν τροποποιήσεις που βοηθούν στο να έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για τους διαιτητές: «Οι δύο τελευταίοι στην τελευταία κατάταξη δεν θα έχουν δικαίωμα επαναξιολόγησης. Θα είναι αυτεπάγγελτα εκτός πινάκων. Όπως οι ομάδες που υποβιβάζονται.  Για τις απολαβές δεν έχει εξεταστεί ακόμη το θέμα».

Για τον ΟΠΑΠ: «Ήταν συνεργάτης μας εδώ και πολλά χρόνια. Έδωσε και πήρε από το ποδόσφαιρο. Είμαστε καλοπροαίρετοι θέλουμε να υπάρξει συνέχεια στην συνεργασία μας και εκτιμώ πως μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο θα μπορέσουμε να είμαστε μαζί και την επόμενη μέρα».

Για την κάλυψη κενών στην Football League: «Το πρώτο που πρέπει θα γίνει είναι να ξέρουμε πόσες θα δηλώσουν συμμετοχή. Όταν οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ομάδων πουν θα δηλώσουν συμμετοχή το δ.σ. της ΕΠΟ θα αποφασίσει πως θα χειριστεί το ζήτημα».

To Top