«Μπορούμε το Champions League, πρόκληση η Ρεάλ»

Eάν η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει όλη την σεζόν στην αναμέτρηση με την Παρί Σ.Ζ για τους «16» του Champions League, σίγουρα οι Γάλλοι παίζουν μεγάλο μέρος του συνολικού σχεδιασμού τους.

Ο Νεϊμάρ, δεν φοβάται την πρόκληση: «Ξέρω ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο Champions League. Η είσοδος στην Ιστορία ενός συλλόγου είναι σημαντική για έναν παίκτη και ήρθα εδώ γι ‘αυτό, για να μπω στην Ιστορία και να κάνω την Παρί Σ.Ζ καλύτερη. Ελπίζουμε για ένα υπέροχο παιχνίδι, η Ρεάλ Μαδρίτης μας δίνει κίνητρα».

Η στατιστική είναι με την …μεριά της Ρεάλ Μαδρίτης, στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, ενώ μία πρόσφατη δημοσκόπηση της Odoxa για το RTL δείχνει τη δυσπιστία των Γάλλων στην Παρί Σ.Ζ. Μόνο το 36% βλέπει την ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας στους προημιτελικούς. Μία έρευνα, που διεξήχθη μεταξύ της Τετάρτης 7 και της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου με δείγμα 982 ατόμων που αντιπροσωπεύουν γαλλικό πληθυσμό άνω των 18 ετών και  περιλάμβανε 371 οπαδούς ποδοσφαίρου.

Για τον αγώνα στο Bernabeu, το 41% των Γάλλων πιστεύει σε νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης, το 36% προβλέπει μια ισοπαλία και μόλις 19% νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν. Μεταξύ των οπαδών ποδοσφαίρου, το αποτέλεσμα της έρευνας είναι παρόμοιο: 43% Ρεάλ Μαδρίτης, 31% ισοπαλία και 26% Παρί Σ.Ζ.

Ο Νεϊμάρ είναι ο πολυτιμότερος παίκτης σε αυτήν την δημοσκόπηση μεταξύ των ανθρώπων που δεν είχαν δηλωθεί ως φίλαθλοι (28%), ενώ ανάμεσα στους φιλάθλους ο Μπαπέ (30%), νίκησε τον Βραζιλιάνο (22%). Ένα παράδειγμα αυτού του ρεύματος απόψεων αντικατοπτρίζεται από τον πρώην παίκτη Παρί Σ.Ζ και της εθνικής Γαλλίας, Μπισέντ Λιζαραζού: «Ο Νεϊμάρ έχει μια ζωή ως ροκ σταρ. Ο τρόπος του για την προετοιμασία για τους αγώνες εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πολύ διαφορετικός από αυτό που κάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Λιονέλ Μέσι».

To Top