Μπορούσε τη νίκη, αλλά τύχη, μπλακ άουτ, σφυρίχτρα του στέρησαν το τρίποντο: 1-1 (video)

Ψυχωμένος και πολύ καλός κατά διαστήματα ο Άρης έφυγε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με τον βαθμό της ισοπαλίας – αυτή τη φορά με σκορ 1-1 από το γήπεδο του Λεβαδειακού-  έχοντας την πικρή γεύση ότι μπορούσε την νίκη, αλλά τη στερήθηκε για τρεις λόγους! Στο πρώτο παιχνίδι με τον Μανουέλ Μασάδο στον πάγκο τους, οι κίτρινοι είχαν ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκαν με 0-1, έχασαν ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, όμως στην επανάληψη, η τύχη, το καταστροφικό… μπλακ άουτ των 15’ πρώτων λεπτών (46’-60’), αλλά και η… σφυρίχτρα, η οποία έδειξε (άδικα) την 7η φετινή κόκκινη κάρτα στην ομάδα, τους έκοψαν τον δρόμο για την νίκη.

Ο Άρης έδειξε αρετές, παρουσιάζοντας, μάλιστα, σημαντικές απουσίες του και παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό, δικαιούται να αισθάνεται αδικημένος από το τελικό 1-1.

Με πολλές απουσίες παρέταξε ο Μασάδο την ομάδα του Άρη και μοιραία τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα, συγκριτικά με το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Ατρόμητο. Αντί των Φατί (τιμωρημένος), Παπαστεριανού (τραυματίας), Κατίδη (στον πάγκο), ξεκίνησαν το παιχνίδι οι Πρίττας, Ακόστα και Καπετάνος, ενώ για μια ακόμη φορά οι κίτρινοι δεν είχαν καθαρόαιμο φορ… Το επιθετικό βάρος ανέλαβε ο Γιαννιώτας.

Ο Άρης είχε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Με κατοχή της μπάλας (55%), σωστές τοποθετήσεις και με ένα δημιουργικό «τρίγωνο» (Ακόστα, Ουμπίντες, Γιαννιώτα) δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Λεβαδειακού. Χαρακτηριστικά, ο Άρης είχε τουλάχιστον έξι τελικές προσπάθειες στο πρώτο 45λεπτο…

Προϊόν της καλής κιτρινόμαυρης παρουσίας αποτέλεσε και το εξαιρετικό γκολ του Γιαννιώτα, με το οποίο ο Άρης προηγήθηκε στο 35’ (0-1). Ο νεαρός ποδοσφαιριστής των κίτρινων… «χόρεψε» την άμυνα του Λεβαδειακού και πλάσαρε ιδανικά τον Κυριακίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι Άρης θα μπορούσε να είχε πετύχει τουλάχιστον ακόμη ένα γκολ σε προσπάθειες των Ουμπίντες, Μίσελ και Γιαννιώτα…

Ο Λεβαδειακός είχε εκρηκτικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, πολιόρκησε την άμυνα του Άρη και αφού έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με τους Ζησόπουλο, Ναπολεόνι, Λισγάρα, ισοφάρισε μόλις στο 54’ με πλασέ από τον Φαβάλι (1-1)…

Ο Μασάδο προσπάθησε να «απαντήσει» ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Κατίδη αντί του Καζναφέρη. Σε θέση δεξιού μπακ οπισθοχώρησε ο Νέτο, μπροστά από τον οποίο έπαιξε ο Ουμπίντες, ενώ ο Κατίδης πήρε θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι κίτρινοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, πήραν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν κλείνοντας τους διαδρόμους στο χώρο του κέντρου να βγουν μπροστά, αναζητώντας το δεύτερο γκολ.

Ο Άρης αν και έπαιζε από το 74’ με δέκα παίκτες (για 7η φορά φέτος!) προσπάθησε να σταθεί όρθιος και στο 81’ η τύχη του γύρισε την πλάτη, όταν σε διπλή ευκαιρία (Μίσελ και Ουμπίντες) δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Τα τελευταία λεπτά μέχρι το σφύριγμα της λήξης κύλησαν δραματικά, ο Άρης θα μπορούσε να είχε δεχθεί γκολ (όταν ο Κόρμπος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ από πολύ κοντά), παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο και τελικά έφυγε από το γήπεδο με το άδικο 1-1.

Κορυφαίοι των κίτρινων, οι οποίοι με εξαίρεση το 15λεπτο… μπλακ άουτ του δεύτερου ημιχρόνου, ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, οι Γιαννιώτας, Ακόστα, Ουμπίντες.

Η διαιτησία του Κομίνη με πολλά λάθη σε βάρος των κίτρινων. Ενώ θα έπρεπε να δείξει κίτρινη κάρτα στον Τομάς στο 60’ η οποία θα ήταν η δεύτερη (αποβολή) για σκληρό φάουλ πάνω στον Γιαννιώτα, έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Λαζαρίδη (η πρώτη ήταν άδικη γιατί… διαμαρτυρήθηκε για τη φάση με τον Τομάς!) με αποτέλεσμα ο Άρης να παίζει από το 74΄ με δέκα παίκτες… Στο 80’ θα μπορούσε να δώσει κόκκινη κάρτα στον Λισγάρα για το φάουλ στον Γιαννιώτα, αλλά δεν το έκανε…

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς (79’ Ζαουί), Ζησόπουλος, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Ναπολεόνι (70’ Σουμπίνιο), Φαβάλι, Πόποβιτς (66’ Παπαδόπουλος), Βασιλείου.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Νέτο, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Μίσελ, Πρίττας, Καζναφέρης (58’ Κατίδης – 90’ Σολτάνι), Καπετάνος, Ακόστα (79’ Παπαζαχαρίας), Ουμπίντες, Γιαννιώτας.

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας της παρουσίασε λεπτό προς λεπτό live το PRESSARIS

Δείτε τα γκολ και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:
{dailymotion}xnsooi|640|360{/dailymotion}

To Top