Μπουντεσλίγκα: Τεσσάρα η Λειψία με φόντο το… τείχος, σοκ στο 85′ για Σάλκε

Η Λειψία βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Βερολίνο, αλλά έριξε το τείχος της Χέρτα, φθάνοντας στην ανατροπή και τη νίκη (2-4). Σοκ στο 85′ για τη Σάλκε, 3-3 με τη Φορτούνα και χατ-τρικ για τον Χένινγκς. Βασικός ο Βασιλειάδης στην ήττα της Άουγκσμπουργκ.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης Χέρτα – Λειψία έγινε αναπαράσταση της Πτώσης του Τείχους του Βερολίνου με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων. Η ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας άνοιξε το σκορ με τον Μίτελστατ.

Οι ταύροι έριξαν και το τείχος των Βερολινέζων και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση. Ισοφάρισαν με την εκτέλεση πέναλτι του Βέρνερ στο 38ο λεπτό, ενώ πήγαν στ’ αποδυτήρια με προβάδισμα χάρη στο γκολ του Σάμπιτσερ στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

Ο Καμπλ στο 86ο λεπτό έκανε το 1-3, ο Βέρνερ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ το 1-4 για τη Λειψία, ενώ το μόνο που κατάφερε η Χέρτα ήταν να διαμορφώσει το τελικό σκορ (2-4) με τον Ζέλκε στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

Η Σάλκε υποδέχθηκε τη Φορτούνα. Οι βασιλικοί μπλε προηγήθηκαν τρεις φορές, αλλά η ομάδα από το Ντίσελντορφ ισοφάρισε ισάριθμες. Πρωταγωνιστής του ματς ο Χένινγκς, ο οποίος πέτυχε και τα τρία γκολ των φιλοξενούμενων. Έφθασε στο χατ-τρικ στο 85ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Έξι γκολ, αλλά χωρίς νικητή (3-3).

Η Πάντερμπορν υποδέχθηκε την Άουγκσμπουργκ με τον Σεμπάστιαν Βασιλειάδη, ο οποίος κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδας, ν’ αγωνίζεται σε όλη τη διάρκεια του ματς. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία ν’ ανοίξουν το σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο έβδομο λεπτό, αλλά ο Γκιάσουλα την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.

Η τιμωρία ήλθε από τον Μαξ στο 41ο λεπτό. Η Άουγκσμπουργκ νίκησε την Πάντερμπορν 1-0 και την άφησε ουραγό της πρώτης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος. Φανταστικό ματς στο Μάιντς με την τοπική ομάδα να υποδέχεται την Ουνιόν.

Η ομάδα από το Βερολίνο έφυγε με τη νίκη. Βρέθηκε να προηγείται με 0-3, προσπάθησαν να φθάσουν στην ισοφάριση αλλά είχαν μόνο δυο γκολ στη φαρέτρα (από Ονισίουο και Μπροζίνκι). Τελικό αποτέλεσμα 2-3.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου

Κολωνία – Χόφενχαϊμ 1-2 (34′ Κόρδομπα / 48′ Ανταμιάν, 90+8′ πεν. Λοκαντία)

Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Μάιντς – Ουνιόν Βερολίνου 2-3 (81′ Ονισίουο, 90+4′ Μπροζίνκσι / 30′ Ίνγκβαρτσεν, 45+3′, 51′ Άντερσον)

Σάλκε – Φορτούνα Ντίσεντορφ 3-3 (33′ Καλιτζούρι, 67′ Καμπάκ, 79′ Σερντάρ / 62′ πεν., 72′, 85′ Χένινγκς)

Χέρτα – Λειψία 2-4 (32′ Μίτελστατ, 90+2′ Ζέλκε / 38′ πεν., 90+1′ Βέρνερ, 45+1′ Σάμπιτσερ, 87′ Καμπλ)

Πάντερμπορν – Άουγκσμπουργκ 0-1 (41′ Μαξ)

Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

Γκλάντμπαχ – Βέρντερ Βρέμης (14:30)

Βόλφσμπουργκ – Μπάγερ Λεβερκούζεν (16:30)

Φράιμπουργκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:30)

To Top