Μπουρούσης: “Έκανα λάθος”

Ο Γιάννης Μπουρούσης απολογήθηκε για τη λανθασμένη αντίδραση, σε αλλαγή του στο ματς με το Πουέρτο Ρίκο. Ποιον θέλει να αποφύγει η Εθνική και ποια είναι η πρώτιστη ανάγκη, για να έλθουν ακόμα καλύτερες ημέρες.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ξεκίνησε με απολογία, για την παρορμητική αντίδραση που είχε κατά την αντικατάσταση του στο ματς με το Πουέρτο Ρίκο. Διαβάστε τι είπε για τα “θέλω” της Εθνικής και πώς την πρόταση για… ισόβιο συμβόλαιο στον Κατσικάρη.

Όλα ξεκίνησαν για τον διεθνή σέντερ, από τη στιγμή έντασης που είχε με τον Κατσικάρη, όταν τον αντικατέστησε στο ματς με το Πουέρτο Ρίκο, στο δεύτερο γρήγορο φάουλ. Ο διεθνής σέντερ είπε: “Χρεώθηκα με δυο φάουλ και βγήκα έξω. Ήθελα από την αρχή να παίξω σε αυτό το παιχνίδι και είχαμε προετοιμαστεί καλά. Όταν βγήκα έκανα μία λάθος κίνηση, την οποία δεν έπρεπε να κάνω και δεν ντρέπομαι να το πω. Προχωράμε, είμαστε ευτυχισμένοι που πήγαμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε να τελειώσουμε καλά τα τα επόμενα δύο παιχνίδια και να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου, που είναι ο στόχος μας”.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ κλήθηκε να σχολιάσει το στυλ παιχνιδιού που έχει πλέον η Εθνική και το οποίο είναι να ψάχνει το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο με τον ίδιο να δηλώνει πως “αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συνηθίσει σε ένα άλλο στυλ και ρυθμό παιχνιδιού. Από τη στιγμή που υπάρχει το ταλέντο και με το γρήγορο μπάσκετ έρχονται τα αποτελέσματα τότε γιατί να μην το κάνουμε;”.

Δεν αρνήθηκε να μιλήσει και για τις προτιμήσεις του στην επόμενη φάση τονίζοντας πως: “δεν θέλουμε να πέσουμε με τους Ισπανούς στο πρώτο χιαστί. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Είτε το θέλουμε, είτε όχι ήδη κοιτάμε τα χιαστί, όμως υγεία να έχουμε κι όλα είναι στο χέρι μας”.

Τη φετινή χρονιά το ρόστερ της Εθνικής έχει ανανεωθεί αρκετά με τον σέντερ της Ρεάλ να λέει: “Από το 2009 κι έπειτα δεν έχουν έρθει τα επιθυμητά αποτελέσματα, όμως δεν πρέπει να μένουμε στάσιμοι και προχωράμε. Κάποια στιγμή είναι φυσιολογικό να υπάρξει η αλλαγή της γενιάς και να έρθει η νέα. Το μόνο που ελπίζω είναι να είναι για καλό και να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε βλέποντας την ομάδα”.

Στο παιχνίδι με την Κροατία, θα βρει απέναντι του τον Άντε Τόμιτς, έναν παίκτη που έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές με τον ίδιο όμως να ξεκαθαρίζει πως “δεν είναι προσωπικό το θέμα και δεν είναι μόνο ο Τόμιτς το θέμα. Δεν μιλάμε μόνο για έναν παίκτη αλλά για όλη την Κροατία που θέλει πολύ προσοχή”.

Όσοι παρακολουθούν από κοντά τις προπονήσεις τις Εθνικής ομάδας βλέπουν ότι πολλές φορές ο έμπειρος σέντερ προσπαθεί να συμβουλεύει και να βοηθά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον ίδιο να τονίζει ότι “με όλους τους συμπαίκτες μου προσπαθώ να είμαι κοντά και να τους λέω τα θετικά και τα αρνητικά. Δεν είμαι μόνο εγώ αλλά όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε τον Γιάννη και τον κάθε Γιάννη, για να κάνουμε την δουλειά μας σωστά και όπως πρέπει”.

Του ζήτησαν να σχολιάσει όσα είπε ο Νκ Καλάθης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο της Εθνικής, για πολλά χρόνια. “Βρίσκομαι στην ομάδα εννιά χρόνια και έχοντας μιλήσει με πολλούς συμπαίκτες μου μπορώ να πω ότι συμφωνώ με τον Νικ. Είναι καλό από την στιγμή που υπάρχει ο κόουτς να υπάρξει κι ένα πλάνα σε βάθος χρόνου. Ανεξάρτητα από το αν έρθει η επιτυχία που όλοι θέλουμε ή όχι θα πρέπει να μείνει ο προπονητής για να δείξει το έργο του και την φιλοσοφία του, ώστε να ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε. Είτε είμαστε εμείς, είτε άλλοι παίκτες ο κόουτς θα πρέπει να μείνει. Δεν είμαι μάνατζερ του (γέλια). Απλά είναι το σωστό και η αλήθεια”.

πηγή: sport24.gr

To Top