ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μπουσβάρος για Νετζήπογλου, Καλαϊτζάκη και τον… ποδοσφαιρικό Άρη!

 Ο Δημήτρης Μπουσβάρος, πρώην προπονητής επί ετών των υποδομών του μπασκετικού Άρη, μίλησε για τα νέα παιδιά που θέλουν να βάλουν οι «κιτρινόμαυροι» στην ανδρική ομάδα, αλλά και για την… κατάσταση στο ποδόσφαιρο!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7…

Για τα παιδιά που εντάσσει ο Άρης από το εφηβικό και το παιδικό: «Ένα νέο παιδί δύσκολα βρίσκει χρόνο σε μια ομάδα και ειδικά όπως είναι ο Άρης σήμερα που κάθε αγώνας είναι τελικός για την παραμονή. Δεν είναι σωστό βέβαια αυτό το τελευταίο. Φταίνε και τα λάθη του παρελθόντος αλλά και κάποια που γίνονται και σήμερα. Πρέπει τα νέα παιδιά να μπουν να παίξουν και όχι απλά να συμπληρώνουν τις προπονήσεις».

Για τον Αλέξανδρο Καλαϊτζάκη: «Παίζει στο 1-2, έχει παρόμοιο σωματότυπο με τα αδέρφια του. Έχει μπασκετική ευφυία και αυτό τον καθιστά πιθανό πρότζεκτ για μια ομάδα. Έχει πολλή δουλειά μπροστά του».

Για τον Νετζήπογλου: «Ο Όμηρος αναζητά την επιβίωσή του μέσα στο γήπεδο και αυτό αμέσως αναδεικνύει την σκληράδα του. Περισσότερο παίζει στο 2, έχει πάρα πολύ καλά αθλητικά προσόντα, είναι αλτικός, δυνατός, από πέρσι ξεχώριζε στις προπονήσεις του ανδρικού. Αν του δοθεί η ευκαιρία θα την αρπάξει. Τα παιδιά αυτά έχουν δίψα και επιθυμία».

Για τον Βουλγαρόπουλο: «Απέναντι στον Άρη ήταν πολύ καλός. Στον Άρη σε 2,5 χρόνια δεν πρέπει να έπαιξε συνολικά 16 λεπτά, όσα έπαιξε με το Λαύριο στο Παλέ. Αυτό από μόνο του ίσως να λέει κάτι. Δεν περιμένει κανείς από ένα παιδί 18 χρονών να είναι έτοιμος, αλλά και ένα παιδί με τέτοια σωματικά προσόντα με μακρύ κορμί δεν το αφήνεις. Όλα τα ψηλά κορμιά αργούν να εξελιχθούν. Υπήρχε και το οικονομικό στη μέση αλλά θα μπορούσε ο Άρης να προχωρήσει σε μια αναδιαπραγμάτευση».

Για τον λόγο που δεν παίζουν τα νέα παιδιά στον Άρη: «Από την τελευταία σεζόν του Πρίφτη μέχρι και τώρα υπήρχε το πλάνο να μπουν νέα παιδιά και να μειωθεί το μπάτζετ, αλλά αυτό γίνεται όλο και πιο ακριβό και τα ban αυξάνονται και οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι μεγαλύτερες και ούτε τα παιδιά παίζουν. Αν ο Άρης ήταν στην εξάδα αυτό θα άλλαζε πολύ την ψυχολογία και του κόσμου και της διοίκησης και των προπονητών».

Συνεχίζοντας είπε: «Είναι απόφαση της διοίκησης πως θα προχωρήσει μια ομάδα, αυτή το μεταφέρει στον προπονητή, το αν θα παίζει με μικρούς και πόσο θα παίζουν. Μια ομάδα που παίζει για να σωθεί είναι δύσκολο να βγάλει και παίκτες. Υπάρχει πίεση για αποτελέσματα και εκεί ενδεχομένως χάνουν την ψυχολογία τους οι νέοι παίκτες».

Για τη συνέχεια της σεζόν: «Εύκολα ή δύσκολα πιστεύω πως ο Άρης θα σωθεί. Η νίκη μέσα στη Λάρισα ήταν πολύ σημαντική. Είναι αμφίρροπο το πρωτάθλημα και μπορεί να έρθει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Υπάρχει και το ερώτημα για το αν θα πέσει κάποια ομάδα. Υπάρχουν και οι εκλογές της ΕΟΚ στη μέση και το πρωτάθλημα της Α2 που δεν παίζεται».

Σε ένα ποδοσφαιρικό σχόλιο με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τη διαιτησία: «Ο Άρης είναι μια ομάδα που είναι φτιαγμένη διαχρονικά για να παλεύει απέναντι σε όλους. Αυτή είναι και η νοοτροπία του κόσμου. Έτσι συμβαίνει και τώρα και είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε».

To Top