ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μπουσβάρος: “Κεφάλαιο για τον Άρη ο Καστρίτης, αν βρεθεί ιδιοκτήτης θα απογειωθεί η ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ” (audio)

Ο Γιώργης Μπουσβάρος είναι παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Άρη με τον οποίο κατέκτησε 9 τίτλους, ήταν ο πρώτος βοηθός του Ντουσάν Ίβκοβιτς και μιλάει για το σήμερα του ελληνικού μπάσκετ, τους κιτρινόμαυρους, υποκλίνεται στη δουλειά του Γιάννη Καστρίτη, ενώ στέκεται και στην επόμενη μέρα.

Αναλυτικά όσα είπε στον Flash Radio 99.4 και στην εκπομπή “Αθλητικό Express”:

Για το αν η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα του Άρη: “Αυτή τη στιγμή όχι! Είναι πάρα πάρα πάρα πολύ πίσω. Έχει βέβαια τον Άρη ο οποίος κάνει μια προσπάθεια, αξιόλογη θα έλεγα, με σταθερά βήματα, αλλά τα βήματα αυτά θα πρέπει να πάνε γρήγορα. Τι εννοώ; Βαρέθηκε πια ο κόσμος να βλέπει τον Άρη 6ο, 7ο κλπ. Βαρέθηκε πια ο κόσμος που πάει και γεμίζει το γήπεδο. Και να ξέρετε κάτι. Εγώ που υπηρέτησα τον Άρη και πήρα 9 τίτλους σας λέω κάτι ”ο Άρης είναι πολύ δύσκολο να πάρει πρωτάθλημα στη φουτμπαλέρα. Ο Άρης είναι basketball. Θέλετε δεν θέλετε αυτή είναι η αλήθεια”. Λόγω παρασκηνίου, λόγω οικονομικού. Το γήπεδό του είναι καταπληκτικό (το Χαριλάου) αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Είναι αξιόλογος ο κ. Καρυπίδης ο οποίος έχει τον Άρη στην Ευρώπη. Από κει και πέρα όμως θα πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε το μπάσκετ του Άρη και πάλι ψηλά. Να κάνει άλματα, να κάνει μια σταθερή πορεία”.

Για τον Άρη: “Ο Άρης του μικρού μπάτζετ κερδίζει τον Παναθηναϊκό τον εκατομμυρίων. Το έκανε φέτος, το έκανε και πέρσι. Τι άλλο να κάνει; Έχει έναν προπονητή φιλόδοξο. Έχει έναν προπονητή που παίζει πάρα πολύ καλά τις καταστάσεις. Έχει έναν προπονητή που αντέχει την καθημερινότητα του Άρη που είναι δύσκολη. Αυτός ο άνθρωπος (Γιάννης Καστρίτης) βρίσκει παίκτες από το 7ο, 8ο ράφι, Αμερικάνους ψηλούς, τους φέρνει, εξελίσσονται… Ο άνθρωπος βρίσκει παίκτες των 30.000 και τους κάνει 120 – 150.000. Ο Καστρίτης κάνει μεγάλη δουλειά στον Άρη. Αποτελεί κεφάλαιο για την ομάδα. Ο Άρης μετά τον Ολυμπιακό παίζει το καλύτερο μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή όμως ο κόσμος του Άρη θέλει έναν ιδιοκτήτη ώστε σε 2-3 χρόνια να κάνει την ομάδα μεγάλη”.

Για την επόμενη μέρα του Άρη: “Θέλει έναν ισχυρό ιδιοκτήτη για να γίνει μεγάλος ο Άρης. Μπουρλάς, Σχοινάς, Γαλιλαίας είναι τρεις άνθρωποι ισχυροί και μάλιστα Αρειανοί. Έχει πάει κανείς να τους βρει; Να τους μιλήσει; Εμείς ως παλαίμαχοι και ως κόσμος βαρεθήκαμε το ίδιο και το ίδιο. Ο Άρης πρέπει να πάει ψηλά. Αν αλλάξει ο Άρης και πάει ψηλά τότε θα αλλάξει όλο το ελληνικό μπάσκετ. Θα το ανεβάσει… Θα αλλάξει επίπεδο. Πρέπει να βρεθεί ιδιοκτήτης για να απογειωθεί ο Άρης και όλο το μπάσκετ”.

To Top