Μπουσβάρος: “Οι Έλληνες διαιτητές είναι “όμηροι” της ΕΟΚ των “δεινοσαύρων”

O προπονητής μπάσκετ και πρώην διευθυντής στο μουσείο της ΧΑΝΘ, Γιωργής Μπουσβάρος, μίλησε για την διαιτησία που πρωταγωνίστησε αρνητικά στην πρεμιέρα του αγώνα Λαύριο-Άρης.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για την διαιτησία στο ελληνικό μπάσκετ:

Τον Ρήγα, τον Πιτσιλίκα και τον Κουκουλεκίδη δεν τους καλούν στους αγώνες. Δεν τους θέλουν. Οι καινούριοι κανονισμοί στο μπάσκετ έχουν αρχίσει και τους έχουμε δει στην Ιταλία και στην Ισπανία. Οι Έλληνες διαιτητές είναι “όμηροι” της ΕΟΚ των “δεινοσαύρων”. Φταίει και ο ΕΣΑΚΕ γιατί δεν πήρε τη διαιτησία. Φαίνεται ότι ο ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ τα έκανα πλακάκια. Ο καθένας έχει τα δικαιώματα του. Όταν εγώ τα είπα αυτά πριν από 25 χρόνια με έλεγαν ρομαντικό και γελούσαν. Εγώ αν ήμουν διαιτητής ή παρατηρητής θα έκανα άλλα πράγματα. Θα τους καλούσα όλους σε τιμωρία, σε χρηματικές ποινές

-Για τα “άσχημα” σφυρίγματα των διαιτητών, και αν έχουν δόλο:

Δεν είναι καλοί διαιτητές. Δεν μπορούν να παίξουν πια και τα ξέρουμε όλοι χρόνια. Δυστυχώς βγαίνει η ΚΕΔ και λέει ότι έβαλαν δύο διαιτητές. Μόνο οι δύο της Ευρωλίγκα παίζουν πλέον. Τους άλλους δύο κατάφεραν και τους έδιωξαν. Η λύση είναι να φύγει η ΕΣΑΚΕ και να πάρει και τα δελτία που τα βγάζει η ΕΟΚ και τη διαιτησία. Ο νόμος πρέπει να αλλάξει με βούλευμα. Κανένας υπουργός δεν το έκανε αυτό το πράγμα. Ο Βασιλειάδης είπε ότι το πρόγραμμα της FIFA είναι καλό. Και ο υπουργός είναι συνένοχος επειδή δεν θέλει να πληρώσει. Έπρεπε να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στο μπάσκετ. Η διαιτησία είναι επαγγελματική. Το θέμα όμως, είναι ότι δεν υπάρχει ο αρχιδιαιτητής, ο οποίος θα ορίσει τους διαιτητές. Πρέπει πλέον να ενεργοποιηθούν ο Ρήγας, ο Πιτσίλκας και ο Κουκουλεκίδης. Και στην Ευρωλίγκα έχει κακές διαιτησίες, αλλά όταν πηγαίνεις εκεί βλέπεις άλλα πράγματα.

-Για τη συμβουλή που θα έδινε στο Δημήτρη Γουλιέλμο:

Ο Γουλιέλμος είναι καινούριος στο μπάσκετ και δεν ξέρει ακόμη τι γίνεται. Δεν μπορεί να κάνει κάτι. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, αλλά πραγματικά τι να κάνει; Πρέπει να μαζευτούν όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων και να πάρουν μια απόφαση. Εγώ πιστεύω ότι το μπάσκετ ήταν άτυχο την ημέρα που έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι στη Ν. Υόρκη. Εκείνη τη μέρα ήταν ο Παπακαλιάτης πρόεδρος και πήγαν στην ΕΣΑΚΕ ο Φιλίπου και ο Κόκκαλης και ο Γιαννακόπουλος και έδωσαν εντολή στον Ρήγα να ξεκινήσει.

-Για την εξέλιξη της ομάδα του Άρη:

Εγώ πιστεύω ότι ο Άρης θα είναι 8ος με 10ος. Αν μπεί στην οκτάδα θα είναι μεγάλη επιτυχία με βάση αυτό που έκανε ο Άρης. Πρέπει να λύσει τα οικονομικά της. Πρέπει να βρεί και χορηγία. Είναι μια οργανωμένη ομάδα ο Άρης. Ο κόσμος του Άρη πρέπει να πάει στο γήπεδο στο ματς του Άρη με τον Παναθηναϊκό.

To Top