Μπουσβάρος στο PRESSARIS: «Στόχος μας ο τίτλος – Με υπομονή, συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση»

Ο Άρης ρίχνεται σήμερα στη μάχη διεκδίκησης και υπεράσπισης του τίτλου στο Φάιναλ Φορ Εφήβων της ΕΚΑΣΘ και ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Μπουσβάρος, λίγες ώρες πριν την έναρξη του τουρνουά μίλησε στο PRESSARIS.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Για τον στόχο του Άρη: «Θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στα παιχνίδια, να τα δούμε ένα ένα. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του τίτλου. Θα πάμε βήμα βήμα. Τον τελευταίο καιρό ξεπεράσαμε κάποιους τραυματισμούς που μας ταλαιπώρησαν πάρα πολύ όλη την χρονιά και θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι».

Για τους αντιπάλους και τον Μαντουλίδη τον οποίο αντιμετωπίζει απόψε ο Άρης: «Φέτος οι ομάδες στο Φάιναλ φορ νομίζω είναι πιο κοντά μεταξύ τους, δεν υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις. Γνωρίζουμε και τους τρεις (Μαντουλίδης, ΠΑΟΚ, ΧΑΝΘ), τους έχουμε αντιμετωπίσει στο πρώτο όμιλο. Ο Μαντουλίδης είναι μια δυνατή ομάδα, τα παιδιά έχουν αποκτήσει πολλές εμπειρίες από τη συμμετοχή στη Γ’ Εθνική. Νομίζω πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και εμείς θα προσπαθήσουμε να εμφανιστούμε όσο καλύτεροι μπορούμε, με υπομονή, συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση».

Για το τι πρέπει να κάνει μια ομάδα για να πάρει τον τίτλο: «Σε αυτά τα τουρνουά παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία που βρίσκει και πως τη διαμορφώνει κάθε ομάδα μέσα από αυτούς τους αγώνες. Οι παίκτες επειδή είναι νεαρής ηλικίας ενθουσιάζονται και απογοητεύονται εύκολα και η αυτοπεποίθηση που θα βρούμε είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Βέβαια, σκοπός από αυτά τα πρωταθλήματα είναι να ξεπηδήσουν οι νέοι παίκτες και οι μπασκετικές προσωπικότητες που θα μπορέσουν να στελεχώσουν τις ανδρικές ομάδες την επόμενη μέρα».

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν: «Τα παιδιά όλων των ομάδων είναι πολύ καταπονημένα από όλη την χρονιά. Είναι κάκιστος ο τρόπος που γίνεται το πρωτάθλημα αυτό γιατί δεν υπολογίζεται η κούραση των παιδιών. Πριν μια βδομάδα έπαιξαν σχολικά πρωταθλήματα, άλλοι παίζουν ακόμα, πριν δύο-τρεις εβδομάδες πήγαν σε τουρνουά στην Ιταλία με την Εθνική, παίζοντας πέντε παιχνίδια μέρα παρά μέρα. Αν θέλαμε να προσέξουμε το αναπτυξιακό μας πρωτάθλημα θα χτίζαμε με καλύτερο τρόπο τον προγραμματισμό. Υπάρχει διάστημα που δεν παίζουμε κανέναν αγώνα και διάστημα που παίζουμε σερί παιχνίδια. Το ίδιο βέβαια ισχύει για όλες τις ομάδες».

To Top