«Μπουσούλησε» στον Άρη, έγινε «πρύτανης» στην Γαλλία!

Ίσως λίγοι τον θυμούνται από την παρουσία του στον Άρη. Ο Κριστόφ Γκατιέ, πέρασε από τους κίτρινους σε δύσκολες εποχές, την περίοδο 2001-02 (βλέπε Ζαχουδάνη) και μετά από πολλά χρόνια διαπρέπει στο γαλλικό πρωτάθλημα, ως προπονητής της Σεντ Ετιέν.

Θεωρούταν ως ποδοσφαιριστής… «πρύτανης» της άμυνας, θέλει να εφαρμόσει την φιλοσοφία του και ως προπονητής, απολαμβάνει ήδη της αποδοχής και αναγνώρισης στη Γαλλία.

Ο Γκατιέ είναι σήμερα 45 χρόνων και βρίσκεται στο τιμόνι της Σεντ Ετιέν από το 2009 με μεγάλη επιτυχία. Στους κίτρινους βρέθηκε ως δεύτερος προπονητής του Ρισάρντ Ταρντί την περίοδο 2001-02, όταν αποχώρησε από την πρώτη γραμμή ο Ανρί Μισέλ. Φτάνοντας τότε στο Χαριλάου κουβαλούσε τη φήμη και τις περγαμηνές ενός πολύ καλού πρώην αμυντικού με προϋπηρεσία σε Μαρσέιγ, Λιλ, Τουλούζ και άλλες γαλλικές ομάδες.

Στον Άρη… «μπουσούλησε» προπονητικά, δεν κάθισε πολύ είναι αλήθεια, μια και τότε το καράβι έμπαζε από παντού νερά. Έφυγε χωρίς να προλάβει να κάνει πολλά πράγματα, μαζί με τον Ταρντί.

Στην πορεία του, όμως δούλεψε σκληρά και κάθισε στους πάγκους (ως βοηθός προπονητής πάντα…) των ομάδων: Μαρσέιγ, Μπαστιά, Πόρτσμουθ, Σοσό, Λιόν και Σεντ Ετιέν, μέχρι που το 2009 πήρε το βάπτισμα του πυρός ως πρώτος προπονητής!

Έκτοτε διάγει μια εξαιρετική καριέρα, έχει σε πρωταγωνιστικό ρόλο τους «πράσινους» της Γαλλίας και θεωρείται από τα καλύτερα ονόματα προπονητών στη χώρα…

Ήδη στη Γαλλία είναι σημείο αναφοράς, μια και ακολουθεί το παιχνίδι του «σαμπιονά» ανάμεσα σε Σεντ Ετιέν και Λιλ, ομάδες στις οποίες έχει βάλει τη σφραγίδα του…

To Top