ΜΠΑΣΚΕΤ

Μποχωρίδης: “Απολαμβάνω κάθε μέρα που παίζω στον Άρη”

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία του Άρη, στην προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση του EuroCup, αλλά και στον εαυτό του.

Όσα δήλωσε ο παίκτης του Άρη, που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Playmakers» των καναλιών NovaSports:

Για το ότι ο Άρης από αμυντική ομάδα, αρχίζει και γίνεται παραγωγικός επιθετικά: «Έχουμε αρχίσει να είμαστε καλύτεροι και στην επίθεση. Σίγουρα το όπλο μας είναι η άμυνα, αλλά είναι χαρά μας να ανεβάζουμε την παραγωγικότητα σε τέτοια επίπεδα»

Για το πως είναι η ατμόσφαιρα με την επιστροφή του Άρη στην Ευρώπη και δη σε μια δύσκολη διοργάνωση, όπως το Eurocup: «Σίγουρα είχε λείψει. Ο Άρης είναι μια ομάδα, που έχει τόσο κόσμο στο γήπεδο και η ατμόσφαιρα, που δημιουργεί είναι μοναδική, οπότε νομίζω ότι είχε λείψει από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από το ελληνικό μπάσκετ, το να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, ο κόσμος κάθε φορά μας στηρίζει και θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»

Για τις νίκες και το κυνήγι της πρόκρισης: «Όλες οι ομάδες είμαστε κοντά. Δεν θέλω επειδή κάναμε συνεχόμενες νίκες να πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Πρέπει να έχουμε κάτω το κεφάλι, να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε, για να μπορέσουμε να προκριθούμε»

Για το αν οι πιο έμπειροι προσπαθούν να εγκλιματίσουν τους ξένους, έτσι ώστε να είναι η ομάδα προσγειωμένη: «Νομίζω ότι όλοι βάζουμε το λιθαράκι μας σε αυτό. Το πιο μεγάλο κομμάτι το έχει ο coach Καστρίτης, ο οποίος έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να κρατάει την ομάδα συγκεντρωμένη, είτε μετά από μια μεγάλη νίκη, είτε μετά από μια κακή ήττα, όπως κάναμε στο Λαύριο. Έχει τον δικό του τρόπο να μας έχει όλους σε εγρήγορση και να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι»

Για τη μετάβαση στο Ελλάδα-Ευρώπη: «Η τεράστια διαφορά με την Ευρωλίγκα είναι ότι έχουμε αρκετά δύσκολα ταξίδια, πολλές φορές και ξημερώματα. Υπάρχουν διπλές πτήσεις, μετά λεωφορεία και δεν προλαβαίνεις να ξεκουραστείς, το οποίο ο κόσμος πολλές φορές δεν μπορεί να το καταλάβει και ούτε είναι η δουλειά του. Αυτή είναι η δουλειά μας, όλοι ξέραμε που ήρθαμε και ότι θα παίζουμε στο Eurocup με αυτές τις δυσκολίες, αλλά είναι κάτι που μας αρέσει το να έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια και δίνουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό»

Για το τι να περιμένουμε από τον ίδιο σε Άρη και Εθνική: «Προσπαθώ πάντα όποτε είμαι στο γήπεδο να κάνω τη δουλειά μου και να βοηθάω την ομάδα μου. Φέτος έχουμε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα στον Άρη, έχουμε έναν κόσμο που μας στηρίζει, γεμίζει το γήπεδο και θέλουμε πραγματικά να του δίνουμε χαρά. Αυτό ακριβώς μας ζητάει ο coach, να δίνουμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό και ο κόσμος του Άρη είναι μπασκετικός, θα το καταλάβει. Μας στηρίζει και θα δίνω και εγώ τον καλύτερο μου εαυτό»

Για το πως έζησε ο ίδιος την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη: «Για εμένα ήτανε πολύ ωραίο το συναίσθημα, όταν ήξερα ότι θα γυρίσω και θα παίξουμε Ευρώπη, που ήταν από τους βασικούς λόγους που ήθελα να γυρίσω, μαζί με την ομάδα που τη γνωρίζω, όπως και ο coach Καστρίτης που όπως έχω ξαναπεί ήταν από τους λόγους που αποφάσισα να γυρίσω στον Άρη. Είναι κάτι πολύ καλό, χτίζεται μια ομάδα που είναι σοβαρή και μέσα στο παρκέ με οποιονδήποτε αντίπαλο θα πουλάει ακριβά το τομάρι της. Απολαμβάνω την κάθε μέρα που παίζω σε αυτή την ομάδα και είναι ευλογία για όλους μας που παίζουμε μπάσκετ και κάνουμε για δουλειά αυτό που αγαπάμε».

Για το αν αισθάνεται περισσότερη ελευθερία στον Άρη: «Ο Άρης έχει μια βαριά, μια δύσκολη φανέλα. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς και έτσι αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια. Μπορεί να είμαστε το αουτσάιντερ, όμως ο κόσμος πάντα ζητάει τις νίκες και αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας είναι το αποτέλεσμα, οπότε όποια πίεση και αν υπάρχει είναι καλοδεχούμενη. Εμείς πρέπει στο τέλος της ημέρας να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό»

Για τη διαφορά στις δύο πόλεις (Θεσσαλονίκη-Αθήνα) και το που κυκλοφορείς πιο εύκολα μετά από ήττα: «Νομίζω ότι στη Θεσσαλονίκη μετά από ήττα είναι λίγο δύσκολο να κυκλοφορήσεις (γέλια). Και ο Παναθηναϊκός και ο Άρης είναι δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία, οπότε εκτός από τα καλά που έχει το να βρίσκεσαι εκεί πέρα και να τους εκπροσωπείς, υπάρχει και μια τεράστια ευθύνη, την οποία πρέπει να ανταποδώσεις στο παρκέ»

To Top