Μποχωρίδης: “Θα μιλήσω πρώτα με τον μάνατζερ μου και τον Άρη”!

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης διακρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, όπου ήταν εκ των κορυφαίων της Εθνικής. Ο καλαθοσφαιριστής του Άρη μίλησε λίγα λεπτά μετά την άφιξη της ελληνικής αποστολής στην Αθήνα, τόνισε πως θα μιλήσει πρώτα με τον μάνατζέρ του και τον Άρη για το μέλλον του.

Ο 19χρονος γκαρντ, παράλληλα, χαρακτήρισε αποτυχία την πέμπτη θέση για την Εθνική Νέων Ανδρών και παράδειγμα αντιμετώπισης των «φώτων» της δημοσιότητας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Λευτέρης Μποχωρίδης στο “Novasports 94,6”:

-τις εμπειρίες από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών: «Επιστρέφουμε πιο πλούσιοι σε εμπειρίες. Ήταν ένα πολύ δυνατό τουρνουά, με πολύ καλές ομάδες ανάμεσα στις οποίες ήμασταν κι εμείς. Κάναμε οκτώ νίκες σε δέκα ματς. Είναι δύσκολο να παίζεις σε 13 μέρες 10 ματς και πρέπει να ανασυντάσσεσαι γρήγορα. Βέβαια αυτό είναι κάτι που επηρέασε όλες τις ομάδες».

-την κατάκτηση της πέμπτης θέσης: «Η πέμπτη θέση δεν είναι άσχημη, αλλά σε μένα δεν αρκεί. Είχαμε θέσει στόχο ένα από τα μετάλλια και από τη στιγμή που δεν φτάσαμε εκεί είναι αποτυχία. Δυστυχώς χάσαμε από την Ισπανία στον προημιτελικό. Εκεί κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας στο τουρνουά, δεν ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή μας και μπήκαμε με τη νοοτροπία πως θα πάρουμε το παιχνίδι χωρίς να κοπιάσουμε, την ώρα που οι αντίπαλοι έδιναν μάχη για κάθε μπάλα».

-την εξέλιξη των παικτών: «Ο βασικός στόχος που έχει αυτό το πρότζεκτ είναι όσοι περισσότεροι παίκτες μπορούν να παίξουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και να επανδρώσουν την Εθνική Ανδρών. Αν αυτό συνδυαστεί και με κάποια επιτυχία στα τουρνουά αυτά, είναι ακόμη καλύτερο».

-την αξιοποίηση των παικτών από τις ομάδες τους: «Ο χαρακτήρας κάθε παιδιού είναι διαφορετικός. Όλοι περιμένουν κάποιες ευκαιρίες να παίξουν, γιατί μπορούν να σταθούν στην Α1 και να προσφέρουν στις ομάδες τους».

-τη μεταγραφολογία γύρω από το όνομά του: «Δεν με έχει επηρεάσει καθόλου αυτό. Όσο ήμουν με την Εθνική ήμουν προσηλωμένος στο στόχο μου. Τώρα που γύρισα θα μιλήσω με τον μάνατζέρ μου και με τον Άρη, θα δούμε αν υπάρχει κάποια πρόταση και θα πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση».

-το αν νιώθει έτοιμος για την «εκτόξευση»: «Ούτε βιάζομαι να κάνω κάποιο βήμα, ούτε τίποτα. Νιώθω έτοιμος, αλλά ακόμη δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι. Όταν θα έχω κάποια πρόταση στα χέρια μου θα μπορώ να μιλήσω. Τώρα μιλάμε εντελώς θεωρητικά».

-το πόσο μπορεί να επηρεάσει έναν 19χρονο αυτός ο ντόρος: «Εξαρτάται πώς θα το διαχειριστείς. Αν γίνεται ντόρος γύρω από σένα και πάρουν τα μυαλά σου αέρα, έχεις χάσει το παιχνίδι. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο στόχο σου. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι παράδειγμα. Ενώ βγήκε στο νούμερο 15 του ντραφτ και θα πάει στο ΝΒΑ, δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό, είναι ο ίδιος χαρακτήρας και αυτό είναι αξιοθαύμαστο».

To Top