Μποχωρίδης: “Ναι στην ευκαιρία του ΝΒΑ, αν μου δοθεί η ευκαιρία…”

Για όλους και για όλα μίλησε ο Λευτέρης Μποχωρίδης στην ιταλική ιστοσελίδα «sportando.com». 

Ο γκαρντ των «κίτρινων» μεταξύ άλλων δήλωσε:

Στην Ελλάδα πολλοί θεωρούν ότι είσαι ο νέος Διαμαντίδης. Ποια είναι η γνώμη σου γι’ αυτό;

Είναι μεγάλη τιμή να με χαρακτηρίζουν έτσι. Είμαι περήφανος που με συγκρίνουν με έναν τόσο φανταστικό παίκτη και θέλω να τους αποδείξω ότι με σκληρή δουλειά μπορώ μία μέρα να είμαι τόσο πετυχημένος όπως αυτός.

Έπαιξες στον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης στο ξεκίνημα της καριέρας σου και πιθανότατα το καλοκαίρι θα επιλέξεις μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Με ποιον νιώθεις να ταυτίζεσαι;

Αυτή τη στιγμή η μόνη ομάδα την οποία σκέφτομαι είναι ο Αρης και θέλω να τελειώσω τη χρονιά πετυχαίνοντας τους στόχους μας. Κάθε παίκτης ονειρεύεται  ωστόσο ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του και πρέπει να πω ότι τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός είναι μεταξύ των μεγαλύτερων ομάδων στην Ευρώπη. Αν λοιπόν έχω προτάσεις αυτό το καλοκαίρι θα αξιολογήσω ποια είναι η καλύτερη για μένα.

Ποια είναι η προσδοκία σου για τα ντραφτ; Τι προσόντα πιστεύεις ότι χρειάζονται για να παίξεις σε υψηλό επίπεδο στο ΝΒΑ;

Το όνειρο κάθε παίκτη είναι να παίξει κάποια μέρα στο ΝΒΑ. Δουλεύω και θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να βελτιωθώ σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μου και ελπίζω να επιλεγώ στα ντραφτ.

Νιώθεις έτοιμος για το NBA ή πιστεύεις ότι πρέπει να συνεχίσεις στην Ελλάδα για να βελτιωθείς στην πατρίδα σου;

Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω αν είμαι έτοιμος να παίξω στο ΝΒΑ, είναι κάτι που μόνο ένας προπονητής μπορεί να το πει. Θέλω να βελτιώνομαι κάθε μέρα και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Αν μία ομάδα μου δώσει την ευκαιρία για λίγα λεπτά στο ΝΒΑ δεν θα την αρνηθώ, διαφορετικά θα συνεχίσω να παίζω στην Ευρώπη ώστε να είμαι έτοιμος στο μέλλον.

Ποιος παίκτης σε εμπνέει;

Στην Ευρώπη ο Δημήτρης Διαμαντίδης και στο ΝΒΑ ο Ραζόν Ρόντο.

Ωρα για προβλέψεις. Ποιος θα κερδίσει την Ευρωλίγκα και ποιος  το ελληνικό πρωτάθλημα;

Πιστεύω ότι η Μπαρτσελόνα θα κερδίσει την Ευρωλίγκα. Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να προβλέψεις αλλά ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που έχει το αβαντάζ έδρας στους τελικούς.

To Top