ΜΠΑΣΚΕΤ

Μποχωρίδης: Πιο ώριμος, πιο ουσιαστικός και με αποδείξεις!

Την καλύτερή του σεζόν διανύει ο Λευτέρης Μποχωρίδης φέτος με τον Άρη και τα στατιστικά αποτελούν… αδιάψευστο μάρτυρα.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου: Κορυφαία Jackpots & δημοφιλή slots ΕΔΩ!

Ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» πραγματοποιεί την πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας, ενώ όλοι οι αριθμοί της στατιστικής του είναι οι μεγαλύτεροι που είχε από κάθε άλλη χρονιά. Φαίνεται πως στα 25 του πλέον, παρουσιάζεται στο παιχνίδι του πιο ώριμος από ποτέ και κυρίως πιο ουσιαστικός, με το ζητούμενο να παραμένει η διάρκεια και παράλληλα η σταδιακή άνοδος.

Φέτος έχει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής από κάθε άλλη χρονιά, αυξημένα κατά 6’ από τη σεζόν 2017-18 και σύνολο 32,7’ κατά μέσο όρο. Σκοράρει 14,6 πόντους ανά παιχνίδι -επίσης τους περισσότερους- έχοντας μάλιστα το υψηλότερο ποσοστό στα δίποντα (60%), αναλογικά και με τις προσπάθειες που παίρνει.

Και στις βολές έχει ανεβάσει θεαματικά το ποσοστό του (77,5%) συγκριτικά με τις τρεις τελευταίες σεζόν, όπου το μεγαλύτερο ήταν το περσινό 63,8%. Το τρίποντό του, εντούτοις, παραμένει σε οριακό σημείο (30,8%) και σταθερό σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Πηγαίνοντας στις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες, καταγράφει και σε εκείνες τα μεγαλύτερα του νούμερα. Παίρνει 5,1 ριμπάουντ, υψηλότερο νούμερο κατά 0,4 μονάδες από τη σεζόν 2017-18, δίνει 4,6 ασίστ, υψηλότερο κατά 1,5 μονάδα σε σχέση ξανά με τη σεζόν 2017-18, έχει 1,1 στα κλεψίματα έναντι 1 και 0,6 στα κοψίματα αντί του 0,3 ξανά το 2017-18. Ομοίως, ωστόσο, και στα λάθη με 3,1 κατά μέσο όρο, ενώ πέρσι έκανε 2,8 αλλά και με 7’ λιγότερο χρόνο συμμετοχής.

Όλοι οι παραπάνω αριθμοί καταλήγουν και στη θεαματική αύξηση του Μποχωρίδη στο σύστημα αξιολόγησης. Η καλύτερή του σεζόν ήταν μέχρι πρότινος και πάλι το 2017-18, όπου συγκέντρωνε 11,7 βαθμούς ανά παιχνίδι. Πέρσι έπεσε στο 9,7 και φέτος έχει καταφέρει να το διπλασιάσει, πηγαίνοντας στο εντυπωσιακό 18,6!

Και όλα αυτά, έχοντας χάσει έξι αγώνες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος λόγω τραυματισμού στον καρπό του αριστερού του χεριού, με το οποίο κιόλας σουτάρει. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια ο Μποχωρίδης έχει 16,2 πόντους, 5,5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1,3 κλεψίματα, 0,8 κοψίματα αλλά και 3,5 λάθη σε 35,7’ συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Δείτε τα στατιστικά του ανά χρονιά, καθώς και τις φετινές του επιδόσεις σε όλα τα παιχνίδια:

To Top