ΜΠΑΣΚΕΤ

Μποχωρίδης, το απόλυτο… βαρόμετρο του Άρη

Οι πρώτες 12 αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος έχουν ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα για τον Άρη. Όταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης παίζει καλά, τότε οι κίτρινοι ανεβαίνουν ένα αγωνιστικό επίπεδο και κερδίζουν. Όταν δεν είναι καλά, ο Άρης χάνει, ομοίως όταν ο αρχηγός του ήταν τραυματίας και δεν αγωνιζόταν.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Οι κίτρινοι μετρούν τρεις νίκες και εννιά ήττες στο πρωτάθλημα, παραμένουν σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση και εν πολλοίς αυτό οφείλεται στον τραυματισμό του Μποχωρίδη, που έχασε έξι αγώνες.

Στους άλλους έξι που αγωνίστηκε οι κίτρινοι έχουν ρεκόρ 3-3. Στις νίκες τους με ΠΑΟΚ, Περιστέρι και Λαύριο ο 25χρονος γκαρντ είναι με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του. Μετράει 23,6 πόντους μέσο όρο με 20/31 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 22/28 βολές, 6,6 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ και 1,6 κλεψίματα, με 29,3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!

Στις ήττες του Άρη με αυτόν παρόντα (Ρέθυμνο, Πανιώνιος, ΑΕΚ), οι αριθμοί του πέφτουν αισθητά. Συγκεκριμένα έχει 8,6 πόντους με 7/15 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 6/7 βολές, 4,3 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ και 0,3 κλεψίματα, ενώ κατά μέσο όρο έχει 9 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο ρόλος του Μποχωρίδη στον Άρη είναι ο πιο κομβικός από οποιονδήποτε άλλο παίκτη και ο Σάββας Καμπερίδης προσπαθεί μέσα από τις προπονήσεις να αναδείξει ακόμα περισσότερο την ποιότητα του αρχηγού του Άρη, κυρίως στους αγώνες του Ιανουαρίου, εκεί όπου οι κίτρινοι έχουν πολλά κρίσιμα παιχνίδια, ιδίως μέσα στο Αλεξάνδρειο.

To Top