ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στατιστική σύγκριση Άρη και Μπούντουτσνοστ συμφωνεί με την αγωνιστική εικόνα και την βαθμολογία!

Η αγωνιστική εικόνα του Άρη και η βαθμολογική του θέση στις πρώτες έξι αγωνιστικές αναδεικνύουν την ποιότητά του στον Δ’ όμιλο του Γιούροκαπ. Και βάσει στατιστικών οι κίτρινοι είναι μέχρι σήμερα καλύτερη ομάδα από την Μπούντουτσνοστ, θα πρέπει ωστόσο να το αποδείξουν και στην Μόρατσα Αρένα αύριο το απόγευμα απέναντι στους Μαυροβούνιους.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη προέρχεται από δύο σερί νίκες, η ψυχολογία των παικτών είναι σε καλά επίπεδα και αύριο θα αντιμετωπίσει την Μπούντουτσνοστ η οποία προέρχεται από μια σημαντική εκτός έδρας νίκη για την Αδριατική Λίγκα, στην οποία οδηγεί τη κούρσα με ρεκόρ 9-2.

Ο Άρης είναι απόλυτος κυρίαρχος στα στατιστικά στοιχεία και βάσει αριθμών αποδεικνύει ότι είναι και καλύτερη ομάδα, όπως αποτυπώνεται και στην βαθμολογία του ομίλου. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη σκοράρει περισσότερο από του Μαυροβούνιους και μαζεύει πολλά περισσότερα ριμπάουντ (αμυντικά και επιθετικά). Οι Μαυροβούνιοι είναι πιο εύστοχοι από τη γραμμή των βολών και μοιράζουν περισσότερες ασίστ (λόγω της παρουσίας του Ομάρ Κουκ κυρίως), ωστόσο σε όλα τα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία είναι κατώτεροι από τους κίτρινους.

Μπορεί η ψυχολογία και τα στατιστικά στοιχεία να είναι υπέρ του Άρη, όμως οι κίτρινοι πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και συνεπείς στο αγωνιστικό τους πλάνο, προκειμένου να πανηγυρίσουν μία ακόμα ευρωπαϊκή νίκη, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα “κλειδώσε” και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η στατιστική εικόνα των δύο ομάδων
Μπούντουτσνοστ Κατηγορία Άρης
71.2       Πόντοι 75.3
33.8      Ριμπάουντ 34.2
8.5    Επ. Ριμπάουντ 9.3
25.3    Αμ. Ριμπάουντ 24.8
18.0       Ασίστ 15.8
7.2     Κλεψίματα 7.8
1.5         Μπλοκ 4.0
16.7         Λάθη 11.5
48.7 %       Δίποντα 47.4 %
34.6 %      Τρίποντα 36.1 %
73.8 %        Βολές 70.2 %
73.5      Αξιολόγηση 81.0

To Top