ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μπούρμπος: “Πέρασε η κρίση, ο Άρης του Παντελίδη μπορεί να κερδίσει όλες τις ομάδες”

Ο Χρήστος Μπούρμπος μίλησε για το Άρης-ΑΕΚ, έχοντας φορέσει την φανέλα των δυο ομάδων και όντας γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Παρακολουθώ το Ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι όπως όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, αλλά όσα μπορώ παρακολουθώ και τον Άρη, και την ΑΕΚ που έχω περάσει.

Ο Άρης πέρασε μια κρίση, για εμένα ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο, γιατί ο Παντελίδης χρειαζόταν χρόνο να μάθει την ομάδα και τους παίκτες.

Αυτήν την στιγμή ο Άρης βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ο προπονητής, οι παίκτες έχουν αφουγκραστεί την κατάσταση και δείχνουν να είναι σε καλό δρόμο.

Από την άλλη η ΑΕΚ δεν είναι σταθερή, έχει σκαμπανεβάσματα και θεωρώ ότι ο Άρης μπορεί να την χτυπήσει, έχει αποδείξει κατά την διάρκεια της σεζόν ότι μπορεί να κερδίσει όλες τις ομάδες.

Για το αν ο Άρης θα παραταχθεί πιο αμυντικά:

Αυτό είναι ένα κομμάτι που χειρίζεται ο προπονητής και είναι ο μόνος κατάλληλος για να μιλήσει, ξέρει και τους παίκτες και το τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας.

Έδειξε με τον ΠΑΟΚ ότι μπορεί να παίξει και με αυτόν τον τρόπο, αλλά για εμένα ο Άρης φέτος επειδή έχει πολύ καλούς παίκτες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι μπορεί να παίξει ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

Τα υπόλοιπα είναι θέματα στρατηγικά, ο κόσμος σίγουρα θέλει γκολ και έχει απαιτήσεις για καλό ποδόσφαιρο αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Για το αν οι ξένοι παίκτες μπορούν να καταλάβουν την σημασία ενός τέτοιου αγώνα:

Αυτήν την στιγμή βρίσκονται στην ομάδα αρκετοί ξένοι παίκτες, βέβαια και αρκετοί Έλληνες που έχουν την στόφα του ηγέτη, που μπορούν να εξηγήσουν την κρισιμότητα κάποιων αγώνων, και πρέπει να δώσουν σε όλους να καταλάβουν ότι είναι ένα ντέρμπι.

Για το τι θα έλεγε ο ίδιος στους παίκτες του Άρη:

Κάθε παιχνίδι είναι ένας τελικός, όταν έπαιζα ποδόσφαιρο προσπαθούσα να δώσω στους υπόλοιπους να καταλάβουν ότι υπάρχει ένα παιχνίδι, κανένα άλλο.

Να δώσει ο καθένας αυτό που μπορεί στον μέγιστο βαθμό, και να το βλέπουν ως ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου.

Πάντα, όπου και αν ήμουν προσπαθούσαμε να κερδίζουμε κάθε αγώνα, οποιαδήποτε απώλεια ήταν σαν ήττα.

Για την ανανέωση του Γιώργου Δεληζήση:

Προσωπικά δεν τον γνώριζα τον Γιώργο, ήρθε στην ομάδα, καμιά φορά λες ότι για να μην έχει κάνει το επόμενο βήμα ένας παίκτης σε μια συγκεκριμένη ηλικία κάτι θα σημαίνει.

Ο Γιώργος είναι ένας παίκτης που έχει αδικηθεί στην πορεία της καριέρας του, έχει δείξει 1,5 χρόνο στην ομάδα ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός αμυντικός, ένας ηγέτης και δίκαια ανανεώνει.

Τέτοιοι παίκτες χρειάζονται στην ομάδα και θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους συμπαίκτες του.

Δεν είναι πάντα δίκαιο το ποδόσφαιρο, αλλά ο Γιώργος είχε την τύχει να βρεθεί σε μια ομάδα που ταίριαξε, που αγάπησε, πήρε αυτό που δικαιούταν και θεωρώ ότι έχει να δώσει πολλά ακόμα.

Για τον κόσμο:

Ο κόσμος του Άρη δεν το συζητάμε, είναι δίπλα στην ομάδα, την βοηθάει όποτε χρειάζεται, είναι σημαντικό αυτό για έναν παίκτη.

Είπα προηγουμένως ότι υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θα πρέπει να βάλουν τους ξένους στο κλίμα, από την στιγμή που ο αγώνας ξεκινάει τον ρόλο αυτόν αναλαμβάνουν οι…φίλαθλοι.

Για το πότε θα βρεθεί στο γήπεδο:

Θα ξαναέρθω στον…τελικό, φέτος δυστυχώς τον χάσαμε.

Αλλά θα έρθω και στο πρώτο Ευρωπαϊκό.

To Top