Μπράιαντ: «Οι Ευρωπαίοι ξέρουν πώς παίζεται το μπάσκετ!»

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ, μετά την εντός έδρας ήττα των «λιμνανθρώπων» από τους Γκρίζλις (106-109).

ΟΜπράιαντ τόνισε πως οι Ευρωπαίοι παίκτες είναι καλύτεροι των Αμερικανών, καθώς έχουν διδαχθεί σωστότερα το άθλημα και τις αρχές του!

«Νομίζω πως οι Ευρωπαίοι είναι καλύτεροι. Έμαθαν το παιχνίδι σωστά από μικρή ηλικία. Είναι πιο επιδέξιοι. Αυτό πρέπει να το διορθώσουμε. Οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας να παίζουν με τον σωστό τρόπο», ήταν τα λόγια του «Κόμπε» που πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Η Ένωση Ερασιτεχνών στο μπάσκετ είναι απαράδεκτη! Δεν μαθαίνει στα παιδιά τον κατάλληλο τρόπο να παίζουν. Φέρνει μόνο παίκτες που κάνουν φαντασμαγορικές κινήσεις και δεν ξέρουν καν πώς να ποστάρουν! Δεν ξέρουν τα βασικά του αθλήματος. Αυτό είναι ηλίθιο».

Αναφορικά με τη φετινή απόδοση του Μαρκ Γκασόλ, η οποία στάθηκε και η αφορμή για το παραπάνω… ξέσπασμα, ο Μπράιαντ είπε στο «ESPN»: «Γι’ αυτό παίζουν έτσι ο Μαρκ και ο Πάου, γι’ αυτό οι Σπερς έχουν ρόστερ με βάση την Ευρώπη. Επειδή αυτοί οι παίκτες έχουν περισσότερες δεξιότητες».

Τέλος, ο 35χρονος παίκτης υπογράμμισε: «Μάθετε στους παίκτες το άθλημα από νεαρή ηλικία και σταματήστε να τους φέρεστε σαν αντικείμενα από τα οποία θα βγάλετε κέρδος. Έτσι πρέπει να τους μάθεις το παιχνίδι. Να τους δώσεις κατευθύνσεις».

Πηγή: sdna.gr

To Top