ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μπράμπετς: “Θα παλέψουμε για τους στόχους ανεξάρτητα από -6 ! Χαίρομαι που άρπαξα την ευκαιρία του Άρη”

Ο Γιακούμπ Μπράμπετς δεν κρύβει το πείσμα του ίδιου και των συμπαικτών του, προκειμένου ο Άρης να ξεπεράσει το εμπόδιο των μείον έξι βαθμών. Μιλώντας στο gol.cz της πατρίδας του μοιράστηκε τις σκέψεις του για τον ίδιο και την κιτρινόμαυρη ομάδα.

Όπως είπε αρχικά:

“Ο Άρης ενδιαφέρθηκε για μένα όταν η Βικτόρια ΠλζενΠίλσεν αποκλείστηκε από τον προκριματικό γύρο του European Conference League στη Σόφια, έτσι οι διαπραγματεύσεις για μεταγραφές επιταχύνθηκαν. Χαίρομαι που έγινε έτσι και που άρπαξα την ευκαιρία να φύγω για ένα σύλλογο στο εξωτερικό. Έπαιξα αρκετούς αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, οπότε μεταπήδησα από το πρωτάθλημα της Τσεχίας στο ελληνικό. Πέρα από την δική μου άποψη, οι συμπαίκτες μου στην εθνική ομάδα Τομάς Βατσλίκ και Τομάς Πέκχαρτ μου συνέστησαν επίσης τη μεταγραφή”.

Για την άδικη τιμωρία των μείον έξι βαθμών ο Μπράμπετς είπε: “Ο σύλλογος άσκησε έφεση εναντίον της ποινής, οπότε δεν είναι ακόμα τελείως οριστικό αν θα μας πάρουν πραγματικά τους βαθμούς ή θα επιστραφούν. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να παίξουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας για να μπορέσουμε να φτάσουμε στα τελικά πλέι οφ ανεξάρτητα από την απόφαση. Kανονικά θα ήμασταν στην τρίτη ή τέταρτη θέση. Πέρυσι , ο Άρης τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα».

Βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη εδώ και μερικούς μήνες και μέχρι στιγμής δεν του έχει λείψει τίποτα, ούτε προσωπικά, ούτε αθλητικά. Το γεγονός ότι παίζει σταθερά (έχει παίξει και στα επτά ματς μέχρι στιγμής και έπαιξε 630 λεπτά καθαρού χρόνου) είναι, κατά τη γνώμη του, το πιο σημαντικό πράγμα για κάθε παίκτη όταν έρχεται σε νέο περιβάλλον. Όπως είπε: “Είμαστε χαρούμενοι εδώ ως οικογένεια, μας αρέσει και ο τρόπος ζωής εδώ. Η κουλτούρα είναι πιο ευρωπαϊκή. Μας αρέσει και ο ευχάριστος καιρός, τώρα έχουμε 18 βαθμούς. Η εξάχρονη κόρη μου πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, πρέπει να πάει στο πρώτη τάξη σε ένα χρόνο”.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: “Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές εδώ δεν είναι πολλοί, η κύρια γλώσσα στην ομάδα είναι τα αγγλικά, την μιλάνε και οι προπονητές. Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν πολλοί Αργεντινοί και Βραζιλιάνοι που τους αρέσει η μπάλα και το επιθετικό τεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι αρκετά δύσκολο για εμάς τους αμυντικούς, αλλά το θεωρώ πρόκληση. Αναπτύχθηκα και προχώρησα και γω στο ποδόσφαιρο”.

Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος στην Ελλάδα. Μπορεί κανείς να τον απειλήσει πραγματικά αυτή τη σεζόν;

“Είναι δύσκολο να πούμε, είμαστε μόνο στην αρχή της σεζόν, γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκίνησε από τα τελευταία στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι φυσικά το φαβορί για τον τίτλο, αλλά πριν από δύο χρόνια του το πήρε ο αντίπαλος της πόλης μας ο ΠΑΟΚ. Θα ήθελα ο «Βάκλος» (σ.σ. Βατσλίκ) με τον οποίο έχω τακτική επαφή, να γίνει πρωταθλητής σε άλλη χώρα. Θέλουμε όμως να πάμε και στον παραπάνω πίνακα, όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ”.

-Έχεις ένα γκολ, το οποίο έκρινε τον αγώνα στο γήπεδο του Λαμία.

“Ήμουν διπλά χαρούμενος με αυτό, γιατί την ίδια στιγμή χάρισα μία νίκη στην ομάδα μου”.

-Τώρα παίζετε με την ΑΕΚ…

“Μετά τον Παναθηναϊκό θα είναι ακόμη ένα ματς πρωταθλήματος με δυνατό αντίπαλο. Ανυπομονώ και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε!”

Το ντέρμπι πόλης με τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης σας περιμένει στα τέλη Νοεμβρίου!

“Σίγουρα θα είναι ένα γεμάτο γήπεδο με καταιγιστική ατμόσφαιρα. Είμαι πολύ περίεργος για το πως θα είναι στο γήπεδο στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης”.

 

To Top