Μπράουν: «Θέμα χρόνου να συγκρουστούν Χάμιλτον και Φερστάπεν»

Ο CEO της McLaren, Ζακ Μπράουν, πιστεύει πως μέσα στο 2021 θα δούμε τους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν.

Η φετινή σεζόν αποτελεί αναμφίβολα μια από τις πιο εντυπωσιακές των τελευταίων ετών. Οι Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν έχουν «κονταρομαχήσει» ρόδα με ρόδα στους τέσσερις πρώτους αγώνες, με τον Βρετανό όμως να έχει πάρει τρεις νίκες έναντι μία του Ολλανδού.

Η μάχη αυτή είναι μόνο στην αρχή της, αλλά πολλοί περιμένουν με αγωνία την έκβαση της. Επιπλέον, αρκετοί έχουν θέσει ως σημείο αναφοράς τον Χάμιλτον, τον οποίο βλέπουν να ανταποκρίνεται καλύτερα από ποτέ στην πρόκληση.

Αυτό βλέπει και ο Μπράουν όπως αναφέρει δημοσίευμα του racefans, καθώς πιστεύει ότι τα τελευταία χρόνια είχε εύκολο έργο. Όμως η εμπειρία του και η ταχύτητα του δείχνουν το τι οδηγός είναι. Για τον Αμερικανό όμως, δεν θα έχουν πάντα καθαρές μάχες.

«Ο Φερστάπεν έκανε τον Χάμιλτον να ανεβάσει επίπεδο, όχι πως το χρειαζόταν. Είναι σίγουρα στα καλύτερα του. Είναι σπουδαία η μονομαχία αυτή για την Formula 1. O Λιούις είχε εύκολο εκτός από έναν χρόνο με τον Ρόσμπεργκ. Οπότε πιστεύω πως είναι σπουδαία αντιπαλότητα. Είναι ξεκάθαρο πως ο Λιούις είναι ένας πανέξυπνος οδηγός. Τον βλέπεις πως κάθεται περιμένει να «χτυπήσει» και δεν είναι ανυπόμονος. Αυτό είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας του. Το να έχεις όμως αυτούς τους δύο να παλεύουν, ελπίζω κάποια στιγμή στην σεζόν να δημιουργήσει μια ευκαιρία και για εμάς. Είναι πιστεύω θέμα χρόνου κανένας από τους δύο να υποχωρήσει στην πρώτη στροφή και αμφότεροι να μην τη βγάλουν καθαρή».

Η γνώμη ενός συναθλητή

Ο οδηγός της McLaren, Ντάνιελ Ρικάρντο είναι ένας από αυτούς που περίμενε τη μάχη Χάμιλτον-Φερστάπεν.

«Γνωρίζαμε εδώ και καιρό πως ήταν θέμα χρόνου για τον Μαξ. Ξέρουμε το ταλέντο του. Αρκετός κόσμος όμως «βγάζει το καπέλο» στον Λιούις, διότι δείχνει στον κόσμο που μπορεί να τον αμφισβήτησε πόσο καλός είναι. Οπότε πιστεύω θα συνεχιστεί αυτό. Εάν το Πρωτάθλημα κριθεί στο νήμα, ο Χάμιλτον έχει δείξει πολύ δυνατά σημάδια εμπειρίας. Αλλά από την άλλη εάν υπάρχει ένα κενό, ο Μαξ θα το προσπαθήσει και είναι ένας λόγος που τον σέβομαι τόσο».

Η μονομαχία των Χάμιλτον και Φερστάπεν θα συνεχιστεί στον πέμπτο αγώνα της F1 για το 2021 στο Μονακό το τετραήμερο 19-23 Μαΐου. Μην χάσετε την δράση, τις εξελίξεις και τα live του gazzetta.gr.

Image credit: Mercedes

To Top