Μπρέθγουεϊτ: “Ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι, αυτό με πονούσε, ντρεπόμουν”

O Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και για την περίοδο που εξαιτίας μιας σπάνιας πάθησης καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι.

H ζωή του Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ μόνο εύκολη δεν ήταν, ιδιαίτερα στα παιδικά του. Ο Δανός επιθετικός της Μπαρτσελόνα, ο οποίος 49 εμφανίσεις με οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ, βίωσε πολύ δύσκολες στιγμές που σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να ξεχάσει και να τις σβήσει από τις μνήμες του. Αυτές είναι άλλωστε που τον “ατσαλώνουν” και τον κάνουν να αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία που του παρουσιάζεται.

Στα πέντε του χρόνια έπασχε από οστεοχονδρίτιδα του ισχίου ή νόσος Perthes. Μια ασθένεια που έχει να κάνει με τμηματική νέκρωση της μηριαίας κεφαλής. Οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν όσο μεγαλώνουν, ειδικά όσα αναπτύσσουν συμπτώματα πριν την ηλικία των πέντε ετών. Εκείνα στο μέλλον δεν έχουν προβλήματα, εν αντιθέσει με εκείνα που αρχίζουν να έχουν συμπτώματα μετά τα εννέα τους χρόνια.

Ο Μπρέθγουεϊτ έπρεπε να κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι, μη μπορώντας να ζει όπως τα υπόλοιπα παιδιά. Οι γιατροί τού είπαν λίγα χρόνια μετά πως θα μπορούσε να έχει πλήρη λειτουργία στα άκρα του και θα μπορούσε να περπατάει κανονικά. Έφτασε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

“Δεν έχω πολλές αναμνήσεις από εκείνες τις μέρες, διότι ήταν στενάχωρες. Έβλεπα όλα τα παιδιά να τρέχουν, να παίζουν και να χαμογελούν. Την ίδια στιγμή, εγώ καθόμουν σε αναπηρικό καροτσάκι και ήταν κάτι που με πονούσε. Ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Θυμάμαι πώς ένιωθα και θα μπορούσα να πω πως ντρεπόμουν επειδή ήμουν διαφορετικός. Δεν ήθελα να έχω αυτή την προσοχή στραμμένη πάνω μου”, ανέφερε ο 29χρονος για εκείνες τις στιγμές.

To Top