ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μπροστά σε αδιέξοδο η ΚΑΕ Άρης, τα δεδομένα και ο ρόλος του Γουλιέλμου

Η θητεία της διοίκησης πρωτοδικείου της ΚΑΕ Άρης ολοκληρώνεται στις 5 Μαΐου, την προσεχή Τρίτη και υπάρχει ως ενδεχόμενο να μην ανανεωθεί, διότι αυτή τη στιγμή προκύπτει αδιέξοδο στο οικονομικό, ειδικότερα από τη στιγμή που οι αγώνες του επόμενου πρωταθλήματος γίνουν χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες λόγω του κορωνοϊού.

Στη διοίκηση πρωτοδικείου και λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων γίνονται δεύτερες σκέψεις στο να κληθεί ο Δημήτρης Γουλιέλμος να αναλάβει την ομάδα, αφού ούτως ή άλλως σε αυτόν ανήκουν οι μετοχές και η θητεία της ολοκληρώνεται τυπικά στις 5 Μαΐου.

Το μεγάλο θέμα στον Άρη είναι η απώλεια του σημαντικότερου εσόδου για την επόμενη χρονιά. Τα εισιτήρια διαρκείας και τα απλά εισιτήρια κάθε αγώνα ήταν αυτά που έδιναν βαθιά οικονομική ανάσα στον Άρη και με τις επικείμενες αποφάσεις της κυβέρνησης για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες στα ομαδικά αθλήματα, οι κίτρινοι στερούνται ενός ποσού που ξεπερνάει τα 250-300 χιλιάδες ευρώ!

Αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι όλα τα υπόλοιπα έσοδα θα είναι μειωμένα, όπως το τηλεοπτικό συμβόλαιο και η χορηγία του πρωταθλήματος (ακόμα δεν υπάρχουν καν…), μπορεί να αντιληφθεί το αδιέξοδο στον Άρη.

Εντός της διοίκησης υπάρχουν φωνές που τονίζουν πως η ομάδα πρέπει να επιστρέψει στα χέρια του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γουλιέλμου, ο οποίος και θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις για το μέλλον του τμήματος. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που είναι αντίθετοι με το συγκεκριμένο ενδεχόμενο και επιμένουν μάλιστα στην άμεση μεταβίβαση των μετοχών στον ΑΣ.

Τα νούμερα δεν βγαίνουν για να μπορέσει ο Άρης να είναι οικονομικά βιώσιμος και επαρκώς ανταγωνιστικός την επόμενη χρονιά, ουδείς πρέπει να ξεχνάει ότι υπάρχει απαγορευτικό μεταγραφών και οι υποχρεώσεις στο άρθρο 99 που βαραίνουν μεταξύ άλλων και τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ (και πρόεδρο του Ερασιτέχνη), Λευτέρη Αρβανίτη, ενώ ευθύνες έχει και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Χάρης Παπαγεωργίου, καθώς τα συμβόλαια των δύο τελευταίων ετών φέρουν τη δική του υπογραφή.

To Top