ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπρούνο Γκάμα: Ο ηγέτης που αγάπησε τον Άρη και αγαπήθηκε…

Μόνο “εις το επανιδείν” μπορείς να πεις σε έναν φίλο, έναν παίκτη σπουδαίο, που πρόσφερε τόσα πολλά. Έναν άνθρωπο που ξέρεις πως θα ξαναδείς. Μπορεί μετά από αρκετά χρόνια, μπορεί σαν έναν απλό οπαδό, μπορεί κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες. Πάντως σίγουρα οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν. 

Αυτός είναι ο Μπρούνο Γκάμα για τον κόσμο του Άρη! Η ιστορία κύλισε κάπως έτσι: Το 2018 μετά από τέσσερα εφιαλτικά χρόνια, ο Άρης με τη βοήθεια του κόσμου του και φυσικά το στήριγμα που βρήκε στο πρόσωπο του Θόδωρου Καρυπίδη, κατάφερε να ξαναπαίξει εκεί όπου ανήκει. Υπό την τεχνική ηγεσία του Πάκο Ερέρα, ο Άρης έφερε στη Θεσσαλονίκη αρκετούς ποδοσφαιριστές. Ένας από αυτούς, ο Πορτογάλος Μπρούνο Γκάμα.

Ο Μπρούνο δεν χρειάστηκε παρά λίγα μόλις λεπτά για να μας αποδείξει τι μπορεί να προσφέρει, ποια ήταν η αξία του.

Στο ντεμπούτο του, “μάγεψε” τους πάντες, “χόρεψε” στη βροχή τους αμυντικούς της Λαμίας, σκόραρε μια γκολάρα και έδειξε ότι ήρθε για να πρωταγωνιστήσει. Αυτή ήταν μόνο η αρχή! Παιχνίδι με παιχνίδι, χρόνο με τον χρόνο, “δενόταν” όλο και περισσότερο με την ομάδα και πλέον αποτελούσε ξεκάθαρα τον μεγάλο, αλλά ταπεινό ηγέτη, που είχε πάντα ανάγκη ο Άρης.

Φυσικά για τον Μπρούνο Γκάμα δεν ήταν όλα ρόδινα. Υπήρξαν κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές. Συγκεκριμένα σε έναν αγώνα και πάλι εναντίον της Λαμίας, ο Μπρούνο Γκάμα δέχτηκε ένα χτύπημα από τον Μπεχαράνο και τότε έμοιαζε πως όλα γκρεμίστηκαν. Ο Πορτογάλος έπεσε στο έδαφος, ζήτησε αλλαγή και το ιατρικό ανακοινωθέν; Ρήξη χιαστού και  τέλος η σεζόν για τον Μπρούνο Γκάμα.

Όταν ένας ποδοσφαιριστής αποκτά έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό στα 31 του χρόνια, τότε όλα μοιάζουν δύσκολα. Σε μια τέτοια ηλικία, δεν είναι σίγουρο το αν θα επιστρέψει και σίγουρα το αν θα ξαναφτάσει στο επίπεδο που ήταν πριν τραυματιστεί.

Ο Μπρούνο Γκάμα όμως, πάλεψε και όχι μόνο επέστρεψε, αλλά αντίθετα συνέχισε να είναι ο ηγέτης του Άρη. Πέτυχε πολλά σημαντικά γκολ. Ακόμα και όταν η ομάδα δεν “έπαιζε”, αυτός ήταν εκεί για να ξεχωρίσει και να προσφέρει. Άλλωστε το πάθος, η δουλειά και το ταλέντο είναι τα τρία στοιχεία που σε κάνουν να ξεχωρίσεις στον κόσμο του αθλητισμού. Και ο Μπρούνο τα είχε και με το παραπάνω!

Όλα πλέον πήγαιναν καλά. Ο Μπρούνο είχε την υγεία του, ήταν καλός αγωνιστικά καθώς πραγματοποίησε τη πιο παραγωγική χρονια στην καριέρα του και στις 17 Ιουλίου του 2019, η αγαπημένη του Σίντι έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι και τον έκανε για πρώτη φορά πατέρα.

Μπορούμε να γράφουμε με τις ώρες κείμενα για τον Μπρούνο Γκάμα, αλλά ίσως τώρα αρκεί να πούμε ένα “ευχαριστώ” στον Μπρούνο για όλα αυτά που χάρισε στον λαό του Άρη που δεν ξεχνά ποτέ αυτούς που τον βοήθησαν! Ο Άρης θα είναι για πάντα το σπίτι σου! Είσαι ένας από εμάς!

Για την ιστορία ο Μπρούνο Γκάμα αγωνίστηκε σε 125 παιχνίδια, συνολικά 1.834 αγωνιστικά λεπτά. Σκόραρε 29 φορές και έβγαλε 9 ασίστ.

Πλέον θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ Λάρνακας… Η καρδιά του θα είναι σίγουρα όμως στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

To Top