ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μπόισα: «O Σανικίντζε θα αγαπηθεί περισσότερο και από τον Μάσεϊ»

Ο Βλάντιμιρ Μπόισα μίλησε για τον Βίκτορ Σανικίντζε, ο οποίος βρίσκεται προ των πυλών του Άρη, τονίζοντας ότι θα αγαπηθεί από τους φίλους των κιτρινόμαυρων.

Τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έφτασαν, οι ομάδες βρίσκονται ένα βήμα πριν από τους ομίλους της κορυφαίας διασσυλλογικής διοργάνωσης. Μπες τωρα στο foxbet.gr και δες τις πιο έγκυρες αναλύσεις, με τα πιο δυνατά προγνωστικά στο δρόμο προς το ταμείο. 

Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, ο Μπόισα είναι αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Γεωργίας αλλά και αθλητικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων. Αυτό το διάστημα, είναι μαζί με την αποστολή της ανδρικής ομάδας η οποία προετοιμάζεται για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2017. Κοινώς, έχει καθημερινή επαφή με τον Βίκτορ Σανικίντζε και δεν έκρυψε εξάλλου ότι τους συνδέει πραγματική φιλία.

Αναλυτικά όσα είπε στην εφημερίδα “Metrosport”:

«Είναι η καλύτερη επιλογή που κάνει ο Αρης. Ξέρω τον Αρη, τη Θεσσαλονίκη, απέκτησα πολλούς φίλους τη χρονιά που αγωνίστηκα στην ομάδα. Γνωρίζω την κουλτούρα του κόσμου, ο Αρης μου πρόσφερε κάτι σπουδαίο. Ο Βίκτορ είναι ο κατάλληλος παίκτης. Και δεν το λέω επειδή είναι Γεωργιανός και φίλος μου. Είναι μεγάλη ψυχή, έχει προσωπικότητα, εμπειρία και παραστάσεις από μεγάλους αγώνες. Οι φίλαθλοι του Αρη θα τον λατρέψουν, μη σου πω ότι θα μείνει για πολλά χρόνια, αλλά και ότι θα αγαπηθεί περισσότερο και από τον Μάσεϊ!», είπε για να συμπληρώσει: «Είναι στην πιο παραγωγική ηλικία για έναν αθλητή διότι όταν είσαι 30 ετών κι όταν έχεις περάσει από εξίσου μεγάλα κλαμπ, έχεις την ωριμότητα και την ικανότητα ώστε να αφομοιώσεις αυτά που ζητούν από εσένα και να τα προσφέρεις».

«Παίκτης για όλες τις δουλειές»

Ο Βλάντιμιρ Μπόισα υπήρξε συμπαίκτης με τον Σανικίντζε στην Εθνική Γεωργίας. «Είναι ίσως ο μοναδικός που ανταποκρίθηκε σε κάθε κλήση της Εθνικής. Και προσαρμόζεται αναλόγως των απαιτήσεων του προπονητή. Για παράδειγμα, στα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στην Εθνική έπαιζε στη θέση «3». Είναι ανθεκτικός σε κάθε ρόλο αλλά και η κλασική περίπτωση του παίκτη που θα παίξει για την ομάδα. Εξαιρετικός αμυντικός, έχει έφεση στο ριμπάουντ, διαθέτει και περιφερειακό σουτ, λειτουργεί ώστε να βγει σωστά η ομάδα στο transition. Γενικά, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σύγχρονου μπάσκετ. Σήμερα οι προπονητές αποφεύγουν τα βαριά κορμιά κάτω από τη ρακέτα, επιλέγουν ελαφριά σχήματα, αθλητικούς παίκτες και παίζουν γρήγορο μπάσκετ με πολύ πικ εν ρολ. Προσωπικά δεν μου αρέσει, αλλά αυτή είναι η εξέλιξη του μπάσκετ. Ο Βίκτορ είναι παίκτης που εντυπωσιάζει με την αγωνιστικότητά του. Μπορεί να φανώ υπερβολικός, έχω την αίσθηση όμως ότι θα αγαπηθεί από τους φίλους του Αρη οι οποίοι έχουν γνώση και αντίληψη, θα καταλάβουν κατευθείαν την ικανότητά του. Συν τοις άλλοις είναι καταπληκτικό παιδί. Ενδεικτικό στοιχείο του αθλητή και ανθρώπου Σανικίντζε είναι ότι, παρά τις πολλές αλλαγές που έγιναν στο τεχνικό επιτελείο της Εθνική όλ’ αυτά τα χρόνια, ο Βίκτορ ουδέποτε έχασε τη θέση του. Γιατί είναι παίκτης ομάδας».

To Top