Μπόμπι Τσάρλτον: Το ποδόσφαιρο αποχαιρέτησε τον Άγγλο θρύλο

Πλήθος κόσμου έσπευσε να αποχαιρετήσει τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, με την ποδοσφαιρική κοινότητα να συγκεντρώνεται στον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ για να του αποδώσει τιμές.

Θλίψη σκόρπισε στο αγγλικό ποδόσφαιρο η είδηση του θανάτου του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, μιας θρυλικής φυσιογνωμίας που έγραψε τη δική του ιστορία στα γήπεδα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο χαμός του σε ηλικία 86 ετών άφησε συγκλονισμένη την διεθνή κοινότητα και δη την οικογένεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία δεν θα μπορούσε να απέχει από το τελευταίο αντίο προς τον Άγγλο θρύλο.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ξεχώρισε ανάμεσα στα χίλια άτομα που έδωσαν κανονικά το παρών στον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ για να αποχαιρετήσουν τον Τσάρλτον, όπως και ο εκτελεστικός διευθυντής της Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Γκιλ, μαζί με ποδοσφαιριστές διαφορετικών εποχών.

Παλαίμαχοι παίκτες όπως οι Πολ Σκόουλς, Μπράιαν Ρόμπσον, Ρόι Κιν, Στιβ Μπρους, Πίτερ Σμάιχελ, Άντι Κόουλ και Άλεξ Στέπνι τίμησαν με την παρουσία τους στον Άγγλο θρύλο, όπως και παίκτες της τωρινής ομάδας (Μαγκουάιρ, Σο, Έβανς). Η οικογένεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάντως δεν ήταν η μοναδική που έδωσε το παρών στον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ.

Ισχυροί άνθρωποι του ποδοσφαίρου όπως ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης (Γ.Γ της UEFA), αλλά και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ με την ιδιότητα του προέδρου της FA τίμησαν με τη σειρά τους τη μνήμη του εκλιπόντα, το φέρετρο του οποίου πέρασε και μπροστά από το «Ολντ Τράφορντ» στο δρόμο προς την τελευταία του κατοικία, με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται για να αποδώσει φόρο τιμής.


To Top