Μυαλό, πάθος, ρυθμός και μένει… ζωντανός!

Την περασμένη φορά που η Βιλερμπάν ήρθε στο Παλέ έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι και ο Άρης προκρίθηκε στα ημιτελικά του ULEB Cup. Σήμερα (19.45) οι κίτρινοι θέλουν τη νίκη, έστω και με έναν πόντο, για να μπορέσουν να διατηρηθούν “ζωντανοί” στο κυνήγι της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Γιούροκαπ και θα επιδιώξουν να την πάρουν κόντρα στα προβλήματά τους.

Βασικός πλέι μέικερ δεν υπάρχει, αφού ο Ντομινίκ Τζέιμς είναι στο Βελιγράδι, όμως ο Δημήτρης Βεργίνης έχει φροντίσει, με την απουσία του Αμερικανού, να δείξει ότι μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο και να καλύπτει και με το παραπάνω το κενό του.

Βασικός γκαρντ δεν υπάρχει, αφού ο Δημήτρης Τσαλδάρης έχει θλάση και θα μείνει και σήμερα εκτός δράσης. Θα κληθεί ο Ρον Ντέιβις να πάρει πολλές περισσότερες επιθέσεις πάνω του, το έκανε στο Ντόνετσκ με επιτυχία, θέλει να το επαναλάβει.

Ο πρώτος σκόρερ του Άρη και αρχηγός του, Χρήστος Ταπούτος πονάει, δεν είναι έτοιμος 100%, αλλά θα παίξει, γιατί δεν… γίνεται αλλιώς!

Με όλα αυτά τα προβλήματα ο Άρης υποδέχεται μια ομάδα που είναι άκρως αθλητική, αλλά… σχεδόν καθόλου μπασκετική. Είναι μια ομάδα που στηρίζεται στα σωματικά προσόντα των παικτών της, αλλά όχι στο μυαλό, στην τακτική… Εκεί θα ποντάρει ο Άρης, που σαφώς έχει παίκτες που ξέρουν καλά το άθλημα.

Οι Γάλλοι εκτός έδρας είναι συνήθως ομάδες χωρίς χαρακτήρα, αρκεί να τους κόψει ο αντίπαλος τον ρυθμό. Αν το κάνει αυτό ο Άρης σήμερα, θα μπορέσει να πάρει τη νίκη και να σπάσει αυτό το αρνητικό σερί των πέντε ηττών (Παναθηναϊκός, Κίμκι, Κολοσσός, Ντόνετσκ, Πανιώνιος).

Το Αλεξάνδρειο πρέπει να είναι γεμάτο όπως και με τον Παναθηναϊκό, όπως και με τη Κίμκι, γιατί έτσι θα μπορέσει να δώσει στους παίκτες του Αλεξανδρή την κατάλληλη ώθηση για τη νίκη. Η παρουσία τους κρίνεται ακόμα πιο απαραίτητη από τη στιγμή που υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα. Όλοι πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς…

To Top