Μυθικές απώλειες… Η οριστική διακοπή «γονατίζει» οικονομικά την Premier League (πίνακας)

Ο κορωνοϊός έχει φέρει ένα σωρό προβλήματα υγείας και χιλιάδες θανάτους σε όλο τον κόσμο, όμως σιγά σιγά επηρεάζει όλο και περισσότερο το ποδόσφαιρο. Στην Premier League τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται με την εξάπλωση του ιού και δεν αποκλείεται ακόμα και η οριστική διακοπή στη σεζόν, κάτι που θα είναι καταδικαστικό για τους συλλόγους.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που δεν κυλήσουν όλα ομαλά και στο πρωτάθλημα μπει οριστικό «λουκέτο» από τώρα, τότε οι ομάδες δούνε τα οικονομικά τους να καταρρέουν. Πρώτη η Λίβερπουλ ζήτησε βοήθεια από την κυβέρνηση σχετικά με τα οικονομικά της, παρά το τεράστια brand που διαθέτει, αλλά οι κόκκινοι αν και δυσκολεύονται μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Αξίζει να σημειωθεί όμως πως υπάρχουν ομάδες στο Νησί που δεν έχουν τα ίδια ετήσια κέρδη με τη Λίβερπουλ ή με τη Σίτι η οποία προς τιμήν της ενημέρωσε πως δεν θα γίνει η παραμικρή μείωση στο μισθό του μη-αγωνιστικού προσωπικού της.

Παρόλα αυτά οι συνέπειες θα είναι μυθικές στο οικονομικό κομμάτι αν διακοπεί η σεζόν με το Sportsmail να δημιουργεί τη λίστα με τα ποσά που θα χάσουν οι σύλλογοι. Τα τηλεοπτικά έσοδα είναι αυτά τα οποία θα «χαθούν» περισσότερο για τις περισσότερες ομάδες, με τη Γιουνάιτεντ να έχει τη μεγαλύτερη χασούρα, αν και θα ανταπεξέλθει οικονομικά, καθώς μιλάμε για το κορυφαίο ίσως brand παγκοσμίως.

Η ζημιά που θα υποστούν οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ ανέρχεται στα 132 εκ ευρώ! Με την Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ να είναι οι αμέσως επόμενες «χαμένες» ομάδες εξαιτίας της πανδημίας, όμως οι ομάδες που είναι προς το τέλος της λίστας είναι αυτές που θα «πληγούν» περισσότερο, όπως η Μπόρνμουθ.

Δείτε τη λίστα:

To Top