Μυθική ατάκα Τζάμσι για τον Άρη και το Παλέ: “Κάποια παιχνίδια τα χάναμε και κάποια άλλα πάλι τα χάναμε!”

“Αν ο Γκάλης παίξει και είναι στην ομάδα μας, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε”. Αυτή η ατάκα του Μίκι Μπέρκοβιτς ήταν η αρχή για να θυμηθούν οι βετεράνοι ξένοι παίκτες που βρίσκονται στην Ελλάδα για τον αυριανό φιλανθρωπικού χαρακτήρα φιλικό αγώνα στο Αλεξάνδρειο, τις κόντρες του Άρη με τη Μακάμπι. Ο Μπέρκοβιτς δεν ήρθε μόνος του, ήταν μαζί με τον άλλον θρύλο της Μακάμπι, Ντόρον Τζάμσι, ο οποίος θυμήθηκε με τη σειρά του ότι… ποτέ δεν κέρδισαν μέσα στο Παλέ!

“Έχω ευχάριστες αναμνήσεις από την Θεσσαλονίκη. Παίξαμε πολλές φορές με τον Άρη, κάποια παιχνίδια χάσαμε και κάποια άλλα κερδίσαμε…”, είπε ο Μπέρκοβιτς για να τον διακόψει ο Τζάμσι: “Μίκι, πότε κερδίσαμε; Ποτέ δεν κερδίσαμε εδώ μέσα! Για να σας πω εγώ την αλήθεια, κάποια παιχνίδια τα χάναμε και κάποια άλλα πάλι τα χάναμε!”

Ο Τζάμσι και ο Μπέρκοβιτς θυμήθηκαν τον Γκάλη και τον Γιαννάκη και φυσικά το κατάμεστο Αλεξάνδρειο, στο οποίο αύριο θα αγωνιστούν. Εκεί ήταν και οι πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Κεν Μπάρλοου, που τέθηκε αντίπαλος του Άρη και ως παίκτης της Τρέισερ και ως παίκτης της Μακάμπι παλιότερα, ο Κλιφ Λέβινγκστον και ο Μπιλ Βάρνερ, μαζί με τον Ντέιβιντ Ρίβερς του Ολυμπιακού! Σε μια πεντάδα με αυτούς μέσα ο Βάρνερ είπε πως “θα ήθελα συμπαίκτη τον Γκάλη”, για τον οποίο ο Μπάρλοου είπε ότι “τον σέβομαι πάρα πολύ σαν αθλητή, ήταν εξαιρετικός”.

Ο Γκάλης θα είναι παρών αύριο στο Αλεξάνδρειο όπως έχει υποσχεθεί στον σύλλογο παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, αλλά δεν θα αγωνιστεί.

 

To Top