ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μυριούνης: “Ευλογημένος που φόρεσα τη φανέλα του Άρη, παράγει έργο ο κόουτς Καστρίτης” (audio)

Ο Χρήστος Μυριούνης φόρεσε στα δύσκολα χρόνια του Άρη την κιτρινόμαυρη φανέλα με τον Super 3 το 1999 να τον φέρνει στην ομάδα. Πλέον έχει αναλάβει τις προπονητικές τύχες της Ε.Α.ΚΑ., ομάδα της Καλύμνου με στόχο να την κρατήσει στη Γ Εθνική κατηγορία μπάσκετ, ενώ στο παρελθόν έχει κάνει tour σε πολλούς πάγκων επαρχιακών ομάδων.

Ο βετεράνος αθλητής πέραν από τα χρώματα του Άρη, έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, Απόλλων Πατρών και Περιστέρι.

Μιλώντας στον Flash Radio 99.4 και την εκπομπή “Αθλητικό Express” αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Άρη, στον Γιάννη Καστρίτη και στον επενδυτή που λείπει από τον σύλλογο.

Αναλυτικά είπε…

Για τα χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του Άρη: “Για μένα ο Άρης ήταν ένα παιδικό όνειρο ζωής. Ήθελα έστω ένα χρόνο να αγωνιστώ με τη φανέλα του γιατί όλοι με τον Άρη μεγαλώσαμε. Περιμέναμε την Πέμπτη να παίξει το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ήταν όνειρο ζωής και νιώθω ευλογημένος που το κατάφερα το ’99. Ήταν μια πολλή άσχημη χρονιά. Τότε είχε αναλάβει ο Super 3. Ήμουν η πρώτη μεταγραφή τότε. Ήμουν η πρώτη μεταγραφή Σαουρίδη – Δαμιανίδη. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχε φύγει ο Ζαφείρης Σαμολαδάς. Πολλή δύσκολη η κατάσταση αλλά τελειώσαμε πολύ καλά τη χρονιά. Κάναμε έναν τρομερό δεύτερο γύρο, είχαμε πολύ έντονο ελληνικό στοιχείο. Ήμασταν μια παρέα όλοι. Για μένα ήταν παιδικό όνειρο ζωής που το εκπλήρωσα και νιώθω ευλογημένος που έπαιξα έστω για ένα χρόνο με τη φανέλα του Αυτοκράτορα. Ήμασταν με Μαρκόπουλο προπονητή και Σιγάλα, Χρυσανθόπουλο, Γάκη. Τρομερό υλικό. Είχε έρθει ο Αρλάουσκας στο δεύτερο γύρο. Είχαμε κάνει σχεδόν αήττητο δεύτερο γύρο. Ο κόσμος στήριζε πάρα πολύ και με αγάπησε γιατί εκείνη τη χρονιά τα έδωσα όλα κι ακόμα και τώρα που μιλάω με Αρειανούς με θυμούνται με πολύ καλές εντυπώσεις. Για μένα είναι τιμητικό”.

Για το ελληνικό στοιχείο στο σταφ του Άρη: “Τα τελευταία λόγια ο Άρης βολοδέρνει κι αυτό δεν μου αρέσει. Γίνεται φέτος μια προσπάθεια. Βλέπουμε τον κόσμο σε κάθε ματς τι γίνεται. Το γήπεδο γεμίζει. Δεν δέχομαι ο Άρης να είναι σε αυτή την κατάσταση. Ένας σοβαρός επιχειρηματίας αν πάρει την ομάδα σίγουρα θα φέρει πολλαπλά κέρδη πίσω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτό. Έχει τεράστια δυναμική. Παρακολουθώ τον Άρη να γεμίζει το γήπεδο με τον Ιωνικό Νικαίας. Ούτε Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν μαζεύει τόσο κόσμο. Ο Άρης είναι ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ. Όλοι αμιγώς αυτοί που έχουν μεγαλώσει μπασκετικά σωστά από τον Άρη μάθαμε μπάσκετ. Εγώ στον Παναθηναϊκό έγινα γνωστός. Έπαιξα πέντε χρόνια, αλλά με τον Άρη μεγάλωσα”.

Για τον πεθερό του Τάκη Λουκανίδη: “Τεράστια μορφή του ποδοσφαίρου. Είχε περάσει από τον Άρη το 70-71 που πήρε το Κύπελλο. Ακολούθησα κι εγώ τα χνάρια του. Έπαιξα κι εγώ έναν χρόνο στον Άρη. Το έλεγε πάντα ότι έπαιξε στον Άρη. Είχε τρομερή χρονιά με τον Άρη ο πεθερός μου. Έχω δει κόσμο να του φιλάει τα χέρια. Τη λατρεία που έβλεπα από τον κόσμο προς το πρόσωπό του, την έβλεπα μόνο στον Νίκο Γκάλη. Βλέπω ποδόσφαιρο. Είμαι ποδοσφαιρικός. Και τότε που ήμουν στον Άρη πήγαινα σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι στο Χαριλάου”.

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη: “Έχει βάλει λεφτά, αλλά δεν μπορώ να πω τι γίνεται… Είναι λίγο ανεξήγητο”.

Για τον Γιάννη Καστρίτη: “Φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ καλό. Φέτος είναι ανταγωνιστικό. Ο Άρης τα πάει καλά, έχει τον κόσμο που τον στηρίζει παρόλο τις απουσίες, έχει έναν πάρα πολύ σοβαρό προπονητή. Εμένα μου αρέσει ο κόουτς Καστρίτης. Παράγει έργο είναι σοβαρός”.

To Top