Μυστηριώδης θάνατος στο Ράλι Ντακάρ!

Τραγικό τέλος είχε η πρώτη συμμετοχή του Πολωνού αναβάτη μοτοσικλέτας, Μίχαλ Χέρνικ, στο θρυλικό Ράλι Ντακάρ. Ο 39χρονος έχασε τη ζωή του την Τρίτη στην Αργεντινή κατά τη διάρκεια της Ειδικής Διαδρομής από το Σαν Χουάν στο Τσιλετσίτο.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν, ότι βρέθηκε περίπου 300 μέτρα εκτός της διαδρομής και δεν έφερε ούτε ο ίδιος ούτε η μοτοσικλέτα του μάρκας ΚΤΜ κάποια σημάδια ατυχήματος.

Επρόκειτο για την παρθενική συμμετοχή του Πολωνού στο Ράλι Ντακάρ. Ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης απεκάλυψε, ότι η ομάδα διάσωσης βρήκε τον Χέρνικ χωρίς κράνος, ενώ δεν είχε εκπέμψει προηγουμένως κανένα σήμα κινδύνου. Οι έρευνες για τον τραγικό μοτοσικλετιστή ξεκίνησαν, όταν σταμάτησαν να εκπέμπονται σήματα από τον δορυφορικό πομπό εντοπισμού της θέσης του.

Τελικά το πτώμα του βρέθηκε μιάμιση ώρα αργότερα, ενώ τα αίτια του θανάτου του διερευνούνται από το δικαστήριο της πόλης Λα Ριόγια της Αργεντινής. Για τον Χέρνικ αποτελούσε όνειρο ζωής η συμμετοχή στο Ράλι Ντακάρ και προετοιμαζόταν γιαυτήν επί δύο χρόνια.

Τελικά το όνειρο του αναβάτη της ΚΤΜ με το νούμερο εκκίνησης 82 εκπληρώθηκε, αλλά είχε τραγική κατάληξη. Ο Πολωνός αποτελεί το πέμπτο θύμα του Ράλι Ντακάρ από τότε που μετακόμισε ο αγώνας πριν επτά χρόνια από την Αφρική στη Νότια Αμερική.

Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλα τα Ράλι Ντακάρ πάνω από 60 άνθρωποι, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους αγώνες μηχανοκίνητων οχημάτων.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

To Top