Μόλις τρία νέα κρούσματα – Χαρδαλιάς: Μόνο ένα τεστ ταξιδιώτη θετικό σε 21 πτήσεις από το εξωτερικό

Για την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας ενημερώνει την Πέμπτη, 21 Μαΐου, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν δύο θάνατοι με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους φθάνει τους 168. Επίσης, μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν μόλις τρία νέα κρούσματα.

Ετσι, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν νοσήσει, φθάνει τους συνολικά 2.853. Επίσης, 21 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το επόμενο στάδιο της άρσης των μέτρων βρίσκεται προ των πυλών και πως την Δευτέρα θα παρθεί η απόφαση για τα Δημοτικά Σχολεία και επανέλαβε τις ημερομηνίες για την επανεκκίνηση του τουρισμού που έγιναν γνωστές από χθες.

Στη συνέχεια είπε πως θα υπάρχει συνεργαζόμενος γιατρός σε κάθε κατάλυμα και τη δημιουργία ειδικών χώρων καραντίνας ανά Περιφέρεια και ανά νησί.

Ακόμη ο κ Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο άνοιγμα και στις προδιαγραφές λειτουργίας των κέντρων για άτομα με ειδικές ανάγκες, των κατασκηνώσεων, των χώρων απασχόλησης.

To Top