Μόνος στο… σπίτι, αλλά με γεμάτο “οπλοστάσιο”, έτοιμος για να μείνει αήττητος!

Ο Άρης έχει ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα, μετράει μόνο νίκες και σήμερα θέλει να συνεχίσει αυτό το σερί του, πιστοποιώντας πως όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ακόμα καλύτερη ομάδα στο παρκέ. Οι κίτρινοι υποδέχονται σήμερα (17.00) την Κηφισιά, ομάδα που τους κέρδισε στο Κύπελλο, χωρίς τον κόσμο τους, αλλά με γεμάτο “οπλοστάσιο”.

Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου ο Δημήτρης Πρίφτης προπόνησε για τρεις συνεχόμενες ημέρες την ομάδα του χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, την οποιαδήποτε απουσία. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το στοιχείο, να γίνεται δηλαδή σωστά η προπόνηση και κατ’ επέκταση η προετοιμασία της ομάδας για έναν αγώνα και δη τόσο δύσκολο όσο ο σημερινός.

Η Κηφισιά είναι ομάδα που προσφάτως εμφανίστηκε στο προσκήνιο της Α1, μόλις πέρσι, όμως έχει χρήματα και έφτιαξε ένα ρόστερ με παίκτες ιδιαίτερα έμπειρους. Οι Τσαλδάρης, Κακιούζης και Λιακόπουλος είναι τρεις Έλληνες που γνωρίζουν πολύ καλά την κατηγορία, το Παλέ, τις ειδικές συνθήκες του σημερινού αγώνα λόγω της απουσίας κόσμου. Οι ξένοι της Κηφισιάς προς το παρόν δεν έχουν βρει ακόμα ρυθμό, ίσως και ρόλους, όμως είναι παίκτες ποιοτικοί.

Ο Άρης έχει συγκεκριμένα πράγματα να κάνει σήμερα. Καταρχήν να προσαρμοστεί στο άδειο Παλέ. Με την ΑΕΚ το γήπεδο ήταν γεμάτο. Με τον ΠΑΟΚ επίσης. Οι παίκτες συνήθισαν να βλέπουν γεμάτες τις κερκίδες, σήμερα θα είναι διαφορετικά και πρέπει να το αφήσουν εκτός παρκέ.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, πρέπει να βγάλουν στο παρκέ το ίδιο αμυντικό πρόσωπο που τους έχει οδηγήσει στις νίκες με Ελευσίνα, Πάτρα και ΚΑΟΔ. Από εκεί ξεκινούν όλα. Η καλή άμυνα θα φέρει την ασφάλεια στο αμυντικό ριμπάουντ και έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να βγει και το γρήγορο παιχνίδι που επιδιώκει η ομάδα του Πρίφτη, για το οποίο υπεύθυνοι στην οργάνωσή του θα είναι οι Τόρεϊ Τόμας και Στέφεν Αντεγκμπόγιε, ίσως το κορυφαίο δίδυμο στον “άσο” εκτός Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού την δεδομένη χρονική περίοδο.

To Top