Μόνο η άρση του απαγορευτικού “ξεκλειδώνει” το θέμα προπονητή στον Άρη

Ο Χρήστος Γαλιλαίας σε νέες ραδιοφωνικές δηλώσεις του είπε ότι ο Άρης εντός της άλλης βδομάδας θα έχει τελειώσει και το θέμα προπονητή. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι υποψήφιοι προπονητές για τον πάγκο του Άρη είναι δύο αυτή τη στιγμή, όμως και οι δύο έχουν θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση την άρση του απαγορευτικού των μεταγραφών.

Ο Ηλίας Ζούρος είναι η πρώτη επιλογή των κίτρινων, ο Δημήτρης Πρίφτης η δεύτερη. Και με τους δύο έχουν γίνει συζητήσεις, αλλά και οι δύο θεωρούν πως για να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία του Άρη, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί οριστικά η άρση του απαγορευτικού μεταγραφών από την FIBA.

Αν συνδυάσει κανείς τις δηλώσεις του Χρήστου Γαλιλαία και την προϋπόθεση των υποψηφίων, τότε ο Άρης εντός της άλλης βδομάδας θα έχει πετύχει την άρση του απαγορευτικού. Είναι, όμως, τόσο απλά τα πράγματα;

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης δεν έχει συμφωνήσει σε διακανονισμό με τον Άαρον Μάιλς και την εταιρεία που τον εκπροσωπεί και θα ζητήσει από την Παγκόσμια Ομοσπονδία να επιληφθεί του θέματος. Για να υπάρξει άμεση άρση του απαγορευτικού μεταγραφών, θα πρέπει η FIBA να αγνοήσει τη μη ύπαρξη συμφωνίας με τον Μάιλς και να ξεκινήσει την μεσολάβησή της, έχοντας δώσει εντολή για άρση του απαγορευτικού. Αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο για τον Άρη, αλλά μάλλον συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες να συμβεί.

Οι κίτρινοι βρίσκονται πολύ κοντά στην άρση του απαγορευτικού μετά από 2,5 χρόνια. Αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Εύκολα ή δύσκολα θα προκύψει και λύση στο θέμα Μάιλς, με τη συνδρομή της FIBA, αλλά υπάρχουν λίγες πιθανότητες αυτό να συμβεί άμεσα και να έχει το δικαίωμα ο Άρης να κάνει μεταγραφές χωρίς περιορισμούς από την άλλη βδομάδα.

Δύσκολα πάντως είτε ο Ζούρος, είτε ο Πρίφτης θα βάλουν υπογραφή σε μια συμφωνία με τον Άρη χωρίς να έχουν λάβει τις διαβεβαιώσεις ότι θα αρθεί το απαγορευτικό.

 

To Top