Μόνο η ΕΠΟ και η UEFA πληρώνουν το μισθό του Κλάτενμπεργκ, όχι οι ομάδες

Πριν από μία εβδομάδα η ΕΠΟ με επιστολή που έστειλε σε ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ επικαλούμενη κάποια «προφορική «δέσμευση», κατά τη διάρκεια της επιλογής του προέδρου της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, περί συμβολής στη μισθοδοσία, ζήτησε να προχωρήσουν στην καταβολή του εναπομείναντος ποσού ύψους 587.191,93 ευρώ, που αντιστοιχεί μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του (του Κλάτενμπεργκ) το καλοκαίρι του 2022.

Πέραν του ότι οι παραλήπτες της επιστολής δεν φέρονται να έχουν καμία διάθεση να συμβάλουν καταβάλλοντας ένα ποσό που θα ξεπερνά στις 140.000 ευρώ για κάθε ΠΑΕ, τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτά που ζητάει η ΕΠΟ και δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρός της, Παναγιώτης Δημητρίου.

Ποιο συγκεκριμένα:

Στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 8ης Ιουλίου 2020, αναφέρεται ρητά ότι «ο μισθός του προέδρου της ΚΕΔ θα καταβάλλεται εν μέρει από την UEFA και το υπόλοιπο από την ΕΠΟ», χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στις ΠΑΕ.

Στο κλειστό συμβόλαιο ΕΠΟ – Κλάτενμπεργκ επίσης δεν υπάρχει καμία αναφορά στις ΠΑΕ, επομένως ο Άγγλος πρόεδρος της ΚΕΔ μπορεί να προβεί σε τυχόν διεκδικήσεις στρεφόμενος μόνο κατά της ομοσπονδίας κι όχι των ομάδων.

To Top