ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μόνο η Ντόρτμουντ θα σώσει την Ελλάδα!

Μπορεί να υπάρχει ακόμη δρόμος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο σιγά-σιγά ξεκαθαρίζει το πράγμα για το ποιες ομάδες βλέπουν… μακριά στις διοργανώσεις και μπορεί να φτάσουν στον τελικό και την κατάκτηση του Champions League και το Europa League.

Αυτό φυσικά ενδιαφέρει άμεσα τις ελληνικές ομάδες. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως η τραγική πορεία των συλλόγων μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα έχουν ρίξει τον συντελεστή της Ελλάδας στην ειδική βαθμολογία της UEFA και χρειαζόμαστε… συνδυασμούς κατακτήσεων προκειμένου -τουλάχιστον για φέτος- να πάρουμε τα απευθείας εισιτήρια για τους ομίλους των δύο διοργανώσεων της UEFA.

Με τα τωρινά δεδομένα και οσον αφορά το Champions League αυτή τη στιγμή ο πρωταθλητής Ολυμπιακός πηγαίνει στον 3ο προκριματικό των πρωταθλητών, ωστόσο αν η ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League και το Europa League έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μέσω του πρωταθλήματός της, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν απευθείας στους χρυσοφόρους ομίλους.

Πώς θα γίνει αυτό; Το πιο πιθανό σενάριο για το Champions League είναι να το κατακτήσει ομάδα που θα έχει «κλείσει» εισιτήριο και μέσω του πρωταθλήματός της, οπότε ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει προς το Europa League. Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν την Ντόρτμουντ να πάρει το τρόπαιο, καθώς αν για παράδειγμα η Λίβερπουλ ή η Βιγιαρεάλ σηκώσουν την κούπα τον Μάιο στη Βασιλεία τότε δεν θα υπάρξει ελληνική ομάδα απευθείας στους ομίλους.

Παράλληλα, όσον αφορά τώρα την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Europa League αυτή τη στιγμή το «καλό» εισιτήριο της Ελλάδας οδηγεί στον τελευταίο προκριματικό γύρο. Το πράγμα μπλέκεται όμως, καθώς στην περίπτωση που τροπαιούχος του Εuropa αναδειχθεί η Σεβίλλη ή Μπιλμπάο, όλα θα εξαρτηθούν από το ποια θα τερματίσει 5η στην Primera (θέση που δίνει στους Ισπανούς ένα από τα εισιτήρια για το Europa League) προκειμένου η δεύτερη ομάδα των ελληνικών play offs να πάρει την πρόκριση στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

To Top