ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μόνο λάθη και πισωγύρισμα! Απογοητευτικός Άρης και βαριά ήττα (4-2) στο Περιστέρι…

Με την εικόνα που είχε στο Περιστέρι ο Άρης δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει το παραμικρό, καθώς το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Οι “κιτρινόμαυροι” μετά από δύο σερί εκτός έδρας νίκες, γνώρισαν την ήττα στο Περιστέρι με 4-2 από τον Ατρόμητο για την 13η αγωνιστική και έμειναν χωρίς “τρίποντο” για δεύτερο σερί ματς. Ο Γιουνές έχασε πέναλτι ενώ το σκορ ήταν ακόμα στο 1-0. Σκόραραν Κωνσταντινίδης και Διαμαντόπουλος για τους “κιτρινόμαυρους”.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε εν τέλει σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Κολάσο ως αντί-Ντιγκινί. Στο τέρμα ο Κουέστα και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, οι Τζανακάκης, Βέλεθ, Μάβραϊ και Μενέντεθ. Στη μεσαία γραμμή Σιώπης-Μπάσα και μπροστά τους οι Γκάμα-Ματέο στα άκρα με τον Γιουνές στην κορυφή.

ΝΩΘΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Το πλάνο του Σάββα Παντελίδη δεν λειτούργησε όπως θα περίμενε ο 53χρονος κόουτς στο πρώτο μέρος, καθώς οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, ενώ πολύ γρήγορα οι “κιτρινόμαυροι” βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Πολλά λάθη από τους παίκτες του Άρη συν την έλλειψη καθαρού μυαλού από τη μέση και μπροστά. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που “προειδοποίησαν” στο 11΄με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Κουλούρη να περνάει πάνω από την εστία του Κουέστα. Στο 16΄η άμυνα του Άρη πιάστηκε και πάλι στον… ύπνο, με τον Σάκιτς μόνο και αμαρκάριστο μετά από την πάσα του Μπρούνο, από την μεγάλη περιοχή να πλασάρει τον Κουέστα και παρά την προσπάθεια του Μενέντεθ να ανοίγει το σκορ (1-0).

Ο Κολάσο δεν βοήθησε καθόλου ως “δεκάρι”, άλλαξε θέση παίζοντας δεξιά, με τον Ματέο στην άλλη πτέρυγα και σαν “δεκάρι” ο Γκάμα. Αλλαγές πολλές στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου από τον Σάββα Παντελίδη για να γίνει πιο επικίνδυνος ο Άρης, δίχως να το καταφέρει, καθώς από τους “κιτρινόμαυρους” έλειψε η… τελική προσπάθεια! Μία όλη κι όλη, κι αυτή πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Ατρόμητου…

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ…

Ο Σάββας Παντελίδης άλλαξε εντελώς το σκεπτικό του από το πρώτο 45λεπτο, βάζοντας τον Ματίγια στο 46΄αντί του Κολάσο που σαν “δεκάρι” δεν μπόρεσε να δώσει καμία βοήθεια. Ο Άρης απείλησε πρώτος με ένα σουτ του Γιουνές στην κίνηση το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Μέγιερι στο 50΄. Ο Ατρόμητος από την πλευρά του έφτασε μία… ανάσα από το 2-0, καθώς ο Κουλούρης στο 53΄έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα. Στο 55΄ο Μάβραϊ ανατρέπεται στη μικρή περιοχή -σε κόρνερ που κέρδισε ο Ματίγια που είδε το φάουλ του να απομακρύνεται σε κόρνερ από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων- ο Κουτσιαύτης σωστά υπέδειξε το πέναλτι. Ο Γιουνές ανέλαβε την “εκτέλεση” με τον Μέγιερι να απομακρύνει και να διατηρεί το 1-0! Ήταν το τρίτο φετινό χαμένο πέναλτι του Άρη, δεύτερο χαμένο για τον Τυνήσιο φορ…

ΤΟΝ… ΤΙΜΩΡΗΣΕ

Τέσσερα λεπτά μετά το χαμένο πέναλτι, στο 59΄ο Ατρόμητος έφτασε εν τέλει στο 2-0, με τον Κουλούρη να κερδίζει από το ύψος του πέναλτι τον Κουέστα, στο γύρισμα του Γιαννούλη, με την άμυνα του Άρη να μην ανταποκρίνεται και πάλι.

Από το 76΄και μετά ο Άρης έπαιξε και με δεύτερο φορ, τον Διαμαντόπουλο δίπλα στον Γιουνές. Νωρίτερα στο 69΄ο Γιαννούλης παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, όπως και ο Ρισβάνης στο 77΄. Ο Ατρόμητος αμύνθηκε μαζικά για να διατηρήσει το 2-0, αναζητώντας τις αντεπιθέσεις, όντας επικίνδυνος σε αντίθεση με τον Άρη που προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΛΑΘΗ!

Στο 89΄ο Κωνσταντινίδης μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Γκάμα μείωσε σε 2-1 και αύξησε προσωρινά τις ελπίδες του Άρη, όμως το τραγικό λάθος του Κουέστα να βγει σχεδόν στη… σέντρα, έδωσε την ευκαιρία στον Κουλούρη στο 91΄να πετύχει με πλασέ από μακριά το 3-1! Ο Διαμαντόπουλος στο επόμενο λεπτό μείωσε με εξαιρετικό σουτ σε 3-2 με τον Ν΄Σικουλού να σκοράρει για το τελικό 4-2 στο 94΄ εκμεταλλευόμενος ξανά λάθος της άμυνας του Άρη!

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ν. Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Γιαννούλης, Νάτσος, Ρισβάνης, Χατζησαΐας, Μπουσούλατζιτς, Μάντσον (51΄Μούτζακιτς), Βασιλακάκης (82΄Καρασαλίδης), Μπρούνο (82΄Ν΄Σικουλού), Κουλούρης

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Μπάσα (76΄Διαμαντόπουλος), Κολάσο (46΄Ματίγια), Γκαρσία, Γκάμα, Γιουνές, Τζανακάκης (65΄Κωνσταντινίδης), Μενέντεθ, Σιώπης, Μάβραϊ, Βέλεθ

Διαιτητής: Κουτσιαύτης  (Άρτας)

Βοηθοί: Ψαρρής (Ζακύνθου) – Κωνσταντιός (Ευβοίας)

 

To Top