Μόνο νίκη οι Ελπίδες με την Λευκορωσία για να μείνουν… ζωντανές

Εκτός έδρας αποστολή για την Ελλάδα Κ21, που αντιμετωπίζει (13:30) την αντίστοιχη της Λευκορωσίας για την 7η αγωνιστική των προκριματικών του EuroU21 και στοχεύει μονάχα στους τρεις βαθμούς της νίκης, προκειμένου να παραμείνει ζωντανή για την πρόκριση στην τελική φάση.

Η «γαλανόλευκη» είναι στη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου με 11 βαθμούς και στο -4 από την πρωτοπόρο, Πορτογαλία (12β.), που νίκησε χτες με 4-0 τα Νησιά Φερόε, με αποτέλεσμα το «τρίποντο» σήμερα να είναι μονόδρομο.

Εδώ να θυμίσουμε πως προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση οι πρώτοι κάθε ομίλου, όπως και οι τρεις κορυφαίοι δεύτεροι. Οι υπόλοιποι έξι δεύτεροι θα αγωνιστούν στα μπαράζ για τα τελευταία τρία εισιτήρια.

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου θα δώσει το πρώτο της ματς για την προκριματική φάση το 2024, ενώ έρχεται από δύο σερί εντός έδρας νίκες με Νησιά Φερόε (3-0) και Πορτογαλία (2-1).

«Πρόκειται για 2 εξαιρετικής σημασίας αναμετρήσεις για την πορεία µας στον όμιλο. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για την πρόκριση θα πρέπει να κερδίσουµε και τις 2, αρχής γενομένης από την εκτός έδρας αναμέτρηση µε την Λευκορωσία. Φυσικά δεν µας απασχολεί η βαθμολογική θέση των αντιπάλων µας γιατί στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, όπως φάνηκε και στην 1η αναμέτρηση µε τη Λευκορωσία, στην οποία ήρθαµε ισόπαλοι 1-1.

Μάλιστα στο τελευταίο της παιχνίδι λύγισε στο φινάλε (1-0) από την Κροατία, και αυτό δείχνει πόσο δυσκολοκατάβλητη και ανταγωνιστική ομάδα είναι και παράλληλα ενισχύει την υποχρέωσή µας να δώσουµε τα πάντα για τους 3 βαθμούς. Είναι δεδομένο ότι χρειάζεται σοβαρότητα και μαχητικότητα στο 100% από όλους µας για να επιτευχθεί ο στόχος των 2 νικών που θα µας διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης και πιστεύω ότι µε την προσήλωση στο τακτικό µας πλάνο θα τα καταφέρουμε.

Είναι σημαντικό ότι δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών αλλά και ότι έχει καταφέρει να γίνει ομάδα το γκρουπ των παικτών που ξεκίνησε τα προκριματικά πέρυσι. Πιστεύουμε ο ένας στον άλλον, ενώ υπάρχει απόλυτη πίστη στις δυνατότητες της ομάδας. Με την απαιτούμενη συγκέντρωση και σοβαρότητα από όλους µας στις 2 αναμετρήσεις του Μαρτίου είμαι πεπεισμένος ότι θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα», ήταν τα λόγια του Έλληνα τεχνικού ενόψει των δύο ματς.

Στην τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι της Παρασκευής (21/03) συμμετείχαν όλοι οι παίκτες και ο Παπαδόπουλος δεν είχε απολύτως κάνα πρόβλημα. Οι επιλογές για τα ματς με Λευκορωσία και Ανδόρρα: Κώστας Τζολάκης, Νίκος Γραμματικάκης, Κώστας Μπαλομένος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Κώστας Χρυσόπουλος, Απόστολος Κωνσταντόπουλος, Νίκος Κανελόπουλος, Απόστολος Αποστολόπουλος, Φώτης Κίτσος, Αλέξης Καλογερόπουλος, Νίκος Ζουγλής, Χρήστος Κρυπαράκος, Χρήστος Μπελεβώνης, Μιχάλης Παναγίδης, Θωμάς Καμπέρας, Θανάσης Καραμάνης, Δημήτρης Μεταξάς, Γιάννης Αποστολάκης, Τίτος Κουτεντάκης, Βασίλης Σουρλής, Χρήστος Κουρφαλίδης, Γιάννης Νιάρχος, Μάριος Σοφιανός, Στέφανος Τζίμας, Μιχάλης Κοσίδης.

To Top