Μόνο ο Άρης μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στην πρώτη εξάδα

Ο Άρης είναι σήμερα τρίτος από το τέλος, με ένα (επιεικώς) μέτριο ρεκόρ 6 νικών και 12 ηττών, όμως είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες μέσα στην πρώτη εξάδα, αρκεί να παίξει το μπάσκετ που έπαιξε τον Δεκέμβριο ή κόντρα στην Βιλερμπάν.

Οι κίτρινοι για να μπουν στην πρώτη εξάδα έχουν να συναγωνιστούν ομάδες που είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτούς. Με εξαίρεση το Ρέθυμνο, που λογικά θα βρει τις νίκες που θέλει στην έδρα του για να κλειδώσει την 5η ή την 6η θέση, ουδεμία άλλη ομάδα δεν είναι καλύτερη του Άρη.

Η Καβάλα την οποία αντιμετωπίζει ο Άρης το προσεχές Σάββατο έχει πολλά περισσότερα προβλήματα από ότι οι κίτρινοι του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Έφυγε και ο Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ, θα παίζει χωρίς σέντερ, έφυγε ο Τράβις Γκάρισον και στη θέση του πήρε έναν 22χρονο Βούλγαρο και οι παίκτες της είναι πολύ πιο απλήρωτοι.

aris omadiki asvelΟ ΠΑΟΚ τελεί υπό διάλυση. Έχουν οι φύγει οι Ράιτ, Γκορί, Γκίντενς, Αντριουσκεβίτσιους, Καλαμπόκης. Μια πεντάδα που ήταν όλοι βασικοί όταν ξεκινούσε η χρονιά. Έχει μείνει ο “σκασμένος” Ντικούδης και δυο, τρεις παίκτες (Ντούβνιακ, Άλεξιτς, Πέτγουεϊ) που μπορούν να απειλήσουν.

Ο Ηλυσιακός όσο καλή ομάδα κι αν έχει, όσο αξιόλογη εικόνα κι αν παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο, έχει τα προβλήματά του και σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερη του Άρη. Αυτό – κατά την άποψή του – θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι του Άρη από τα έξι που έχει να δώσει ως το τέλος της χρονιάς.

Το Περιστέρι είναι επίσης… υπό διάλυση. Παίζει με έναν Αμερικανό και δύο κοινοτικούς που πήρε κοψοχρονιά για να μην πληρώσει πρόστιμο στον ΕΣΑΚΕ και είναι ομάδα που απλά περιμένει να τελειώσει το πρωτάθλημα.

Ο ΚΑΟΔ δεν μπορεί να θεωρηθεί αντίπαλος του Άρη, γιατί μπορεί να έχει μια ομάδα χωρίς οικονομικά προβλήματα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι παίζει με έναν Αμερικανό (Χαντ) και δεν “τρελαίνεται” για να μπει στα πλέι οφ.

Αυτές οι ομάδες είναι σήμερα πάνω από τον Άρη, αυτές θα πρέπει να προσπεράσει στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Τι ομάδα έχει ο Άρης; Μια ομάδα με αρκετά οικονομικά προβλήματα, όχι όμως σε χειρότερη κατάσταση από τους “αντιπάλους” του για την πρώτη εξάδα. Μια ομάδα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τους “αντιπάλους” της, γιατί έχασε έναν παίκτη (Ντομινίκ Τζέιμς), που ναι μεν ήταν πολύ καλός, αλλά χωρίς αυτόν οι κίτρινοι πέτυχαν την πιο σοβαρή τους νίκη φέτος, κόντρα στην Βιλερμπάν μέσα στο Παλέ.

Ο Άρης που παρουσιάστηκε στο παρκέ του ΣΕΦ στον “μετρημένο” (λόγω Ευρωλίγκας) Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, είναι ομάδα που μπορεί να πάει από εδώ και πέρα χωρίς απώλειες ως το τέλος της κανονικής διάρκειας. Ο Άρης που έπαιξε στη Γλυφάδα με τον Ίκαρο δεν πάει πουθενά.

Πλέον, όμως, ο Άρης έχει έναν αγώνα τη βδομάδα, θα δουλέψουν και πάλι οι παίκτες στις προπονήσεις και υπάρχει το υπόβαθρο στην ποιότητα και στην ποσότητα αυτού του ρόστερ να μπει στην 6αδα και εκεί να διεκδικήσει πολλά περισσότερα από μια απλή συμμετοχή…

To Top