Μόνο ο Αυγενάκης μπορεί να αποφασίσει την οριστική διακοπή της Basket League

Διάθεση του ΕΣΑΚΕ είναι να συνεχιστεί κάποια στιγμή το πρωτάθλημα. Μόνο ο Υπουργός μπορεί να αποφασίσει την τελεσίδικη διακοπή της.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Η συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι τις 30 Μαρτίου. Μέχρι τότε θα εξετάζεται η πορεία της πανδημίας και αναλόγως θα υπάρξουν νεότερε αποφάσεις.

Διάθεση του ΕΣΑΚΕ είναι να ολοκληρωθεί με κάποιον τρόπο το φετινό πρωτάθλημα ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η διοργανώτρια Αρχή δεν έχει το δικαίωμα να διακόψει την Λίγκα με την υπάρχουσα βαθμολογία όπως συνέβη για παράδειγμα στην Λιθουανία με την ανάδειξη της Ζαλγκίρις σε πρωταθλήτρια.

Ενδεχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος μπορεί να αποφασίσει μόνο η Πολιτεία και ο αρμόδιος Υπουργός. Εν προκειμένω μόνο ο Λευτέρης Αυγενάκης μπορεί να αποφασίσει την πρόωρη διακοπή του πρωταθλήματος με την υπάρχουσα βαθμολογία.

Ο ΕΣΑΚΕ είναι αναρμόδιος να αποφασίσει κάτι τέτοιο διότι οι ομάδες, οι παίκτες και πολύ περισσότερο οι χορηγοί μπορούν να «προσβάλλουν» δικαστικά μία τέτοια απόφαση και να ζητήσουν διαφυγόντα κέρδη.

Αντιθέτως δεν μπορούν να αντιδράσουν αν είναι υπουργική απόφαση.

Στο πρόσφατο ΔΣ πάντως έπεσαν στο τραπέζι ορισμένες ιδέες με σκοπό τη συνέχιση κάποια στιγμή των αγώνων,

Μία από αυτές είχε να κάνει με την σύμπτυξη των αγώνων. Να γίνονται δύο ή ακόμη και 3 ματς την εβδομάδα. Αυτό φυσικά είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό από τον Παναθηναϊκό, τον Προμηθέα και την ΑΕΚ αν και εφόσον συνεχιστούν Euroleague, Eurocup και BCL.

Τέλος αποφασίστηκε να γίνει μία επαναξιολόγηση της κατάστασης στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου και ύστερα από συζητήσεις να παρθεί και η απόφαση με στόχο πάντα την υγεία των αθλητών, των προπονητών και γενικότερα των ανθρώπων γύρω από τις ομάδες.,

To Top